Frankfurt’ta Andrea Wolf ve Ekim Şehitleri anıldı

Frankfurt’ta bir araya gelen kadınlar, Kurdistanlılar ve dostları, Kürt özgürlük mücadelesinde 1998’de şehit düşen Andrea Wolf (Ronahî) şahsında Ekim Ayı Şehitleri’ni andı.

Hessen eyaletinde çalışma yürüten Kürt Kadın Meclisleri, Women Defend Rojava ve 23 Ekim 1998’de Kürt Özgürlük Hareketi saflarında şehit düşen enternasyonalist Andrea Wolf’un (Ronahî) mücadele arkadaşları, Frankfurt Saalbau Oberrad salonunda  Ekim Ayı Şehitlerini anmak amacıyla ortak bir etkinlik gerçekleştirdi.

Anmaya 23 Ekim 1998’de Kürt Özgürlük Hareketi saflarında şehit düşen enternasyonalist Andrea Wolf’un (Ronahî) arkadaşları ve Kürt dostu Almanların yanı sıra şehit aileleri ve Türk devletinin 22 Ekim günü Qamişlo’ya saldırısı sonucu şehit düşen Remziye Altuğ’un ailesi de katıldı.

Anmada Ekim ayında şehit düşenler şahsında Kürt Özgürlük Hareketi saflarında şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından konuşmalar yapıldı.

Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) adına Zeynep Kara, Andrea Wolf’un Münih ve Frankurt’ta beraber faşizme karşı mücadele ettiği arkadaşları Ronahî‘nin kararlı duruşu ve etki gücünden bahsetti. Rojava'da eğitim ve araştırma çalışmaları yürüten Andrea Wolf Enstitüsü'nden ise yazılı bir mesaj gönderildi. 

Etkinlikte birçok kültürel program sahnelendi. Kürt kültürünün yanı sıra Alman enternasyonallerin oluşturduğu koro ve dans gösterileri sergilendi. Başta sahne alan IDK korosu, Almanca devrimci parçalar seslendirdi. Ardından Koma Bêzar sahne aldı. Etkinlikte Kürt folklorik gösterisi de sergilendi. 

Birçok alman kadına ilham olan Andrea Wolf'un ardılları olan yeni nesilden oluşan “Gemeinsam Kampfen” aktivistleri bir şiir okudu ve bir konuşma yaptı. Women Defend Rojava adına koro grubu da Andrea Wolf için bir parça seslendirdi.

Etkinliğin sonunda Sanatçı Rotinda da sahne aldı. Rotinda, birçok Ekim ayı şehidi ile olan anısını paylaşırken onlar için yaptığı besteleri seslendirdi. 
Anma, "Şehîd namirin", "Jin jiyan azadî"  Şehit Namirin" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganlarıyla sona erdi.