Frankfurt ve Toulouse’da şehitler anıldı

Almanya’nın Frankfurt ile Fransa’nın Toulouse kentinde Mayıs ayı şehitleri anıldı.

Almanya’nın Frankfurt kentinde HPG Komuta Konsey üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) ve PKK Yürütme Komitesi üyesi Kasım Engin (İsmail Nazlıkul) ile HPG Komutanlarından Yusuf Aslan (Aslan Kalkan) ve Mayıs ayında şehit düşen gerillalar anıldı. Fransa’nın Toulouse kentinde de Mayıs ayı şehitleri anıldı.

FRANKFURT

27 Ekim günü işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konsey üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) ve 27 Mayıs'ta gerçekleştirilen hava saldırısında PKK Yürütme Komitesi üyesi Kasım Engin (İsmail Nazlıkul) ve 14 Mayıs’ta 2019 Xakurkê’ye yönelik yapılan hava saldırısında şehit düşen HPG Komutanlarından Yusuf Aslan (Aslan Kalkan) şahsında Mayıs ayında şehit düşen gerillalar anıldı.

Frankfurt DTKM merkezinde yapılan anma Frankfurt, Offenbach, Hanau Şehit Aile Komisyonları ve halk meclisleri, kadın meclisleri öncülüğünde yapılan anmaya 100’ü aşkın kişi katıldı.

Her 3 şehit düşen gerillaların ailelerinin de katıldığı anma Sinan Dersim, Kasım Engin, Yusuf Aslan’ın resim ve pankartlarının asıldığı salonda Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Frankfurt Şehit Aile Komisyonu adına Delal Dersim açılış konuşmasını yaptığı anmada “Bizler bugün Mayıs şehitlerini anmak için bir araya geldik, şehitlerimiz bizlerin özgürce yaşayacağı bir ülke bırakmak için, canlarını feda ediyorlar, bizlere düşen görev ise onların bu anılarına sonsuza denk sahip çıkmalıyız” dedi.

‘MÜCADELEYİ YÜKSELTMEMİZ GEREKİYOR’

KOMAW’dan da Şenge Kahraman yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kürdistan’ın değerleri olan Sinan Dersim, Kasım Engin ve Yusuf Aslan arkadaşımız bizlere bu dönemde bırakmış olduğu mücadeleyi bizler daha var olan gücümüzle devam ettireceğiz. Başta şehit aileleri olmak üzere herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bugün Türk devleti eğer bu halkın değerleri olan arkadaşımızı hedef alıyorsa bizlerde buna karşı mücadelemizi yükselmeliyiz.”

‘ŞEHİTLERİMİZİN BİZE BIRAKTIĞI MÜCADELEYİ SAHİPLENİLİP YÜKSELTMELİYİZ’

Anmada Sinan Dersim kuzeni Kemal Şanlı yaptığı konuşmada “Biz Sinan Dersim’in ailesi olabiliriz, ama Sinan Kürdistan devriminin evladıydı. ‘Hakikatin yolcusudur’ Sinan Dersim İstanbul’da okul okurken Kürt özgürlük mücadelesine katıldı ve çeşitli sahalarda mücadele yürüttü, en son Avrupa’daydı. Kendisi gitmeden önce bana ‘Eğer çözüm gerçekleşirse gel seninle köye dönelim. Oraya kesinlikle bir ev yapmamız gerekiyor, hayvancılık yapalım’ demişti. Ona söz verdim, ‘Ben varım’ dedim. Tek hayalim, ona verdiğim sözü yerine getirmektir. Ben Sinan Dersim’e verdiğim sözü sonu kadar yerine getireceğim bizler elimizde geldiği kadar mücadeleyi yükseltmeliyiz, Kürdistan’da her gün şehitlerimiz var. Bizler şehitlerimizin bizlere bırakmış olduğu bu mücadeleyi de ancak hepimiz sahip çıkarak yükseltmeliyiz” dedi.

Yusuf Aslan’ın dayısı İsmet Kalkan ise şöyle konuştu: “Sinan Dersim, Kasım Engin, Yusuf Aslan bütün halkımızın şehididir, onlar Kürt halkına yeni bir yaşam, yaratmak için bu mücadeleye katıldılar, Kürdistan'da katledilen, yıkılan köylerin hesabını sormak için yapılan zulme sessiz kalmamak için PKK hareketine katıldılar. Bugün onun anısını burada bir kere daha yaşatacağız belki fizikten aramızda değiller. Her 3 arkadaş da buradan bu derkte kaldılar buradan özgürlük mücadelesi saflarına katıldılar. Bizler de Yusuf Aslan’ın ailesi olarak onun bu değerli mücadelesine sonuna kadar sahip çıkacağız, onun bu değerli ve kutsal mücadelesini biz ailesi başta olmak üzere arkadaşları yoldaşları sonuna kadar sahipleneceğiz.”

Anmada Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik 23 Nisan gecesi başlattığı işgal saldırılarına karşı Avaşin’in Mamreşo alanındaki Şehit Munzur Tepesi’nde 10 gün boyunca sergiledikleri direnişten sonra düşen Sarya Diyar (Bişeng Hezer) ablası Mevlide Hezer de bir konuşma yaptı.

Hezer “Kardeşim şehit düştükten sonra onun silahını ve mücadelesini devralmak için gitti, bize her gönderdiği videolarda her zaman ben abimin silahını almak için katıldım. Bizler onun ailesi olarak onun mücadelesine sonuna kadar sahip çıkacağız” diye konuştu.

DTKM adına bir konuşma yapan Aziz Tunç ise şunları belirtti: “Mayıs ayı bizler için çok anlamlı bir aydır. Bizler şehitlerimizin bizlere bırakmış olduğu mücadeleye sonuna kadar sahip çıkacağız.”

Anmada Agit Erkendi’nin Sinan Dersim, Kasım Engin, Yusuf Aslan ve Sarya Diyar için hazırladığı sinevziyonun gösterimi yapıldı. Anma “Şehid namırın” sloganları ile sona erdi.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de Mayıs ayı şehitleri anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Mayıs Ayı şehitlerine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden anma “Bijî Serok Apo" ve "Şehîd namirin" sloganlarıyla sona erdi.