Fransa’daki Kürtler alanlara çıkıyor

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ile Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F), Türk devletinin kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılara karşı acil eylem çağrısında bulundu. Bu akşamdan itibaren protesto eylemleri var.

CDK-F/TJK-F, İşgalci Türk devletinin gerillaya karşı yoğun bir şekilde kimyasal silahlarla işlediği savaş suçlarına karşı Fransa’da yaşayan Kürtler ve dostlarını acil eyleme çağırdı.

“Kimyasal silahlarla Kürt halkı katlediliyor” başlıklı açıklamada şunlar ifade edildi:

“Kürt halkına dönük gerçekleştirilen soykırım savaşı artık yeni bir mecrada ve tüm dünyanın gözleri önünde pervasız, hukuk, kural, kaide ve vicdan tanımaz bir şekilde sürdürülüyor. Faşist TC, uluslararası hukukta yasaklanmış zehirli gaz, taktik nükleer ve kimyasal silahlar ile savaş ve insanlık hukukunu ayaklar altına alıyor.

Bölgeden gelen korkunç görüntüler ile bir kez daha kanıtlandığı üzere Güney Kürdistan’da yürütülen işgal saldırılarında insanın fiziksel ve psikolojik bütünlüğünü bozacak kimyasal gaz ve silahlar kullanılmaktadır. Bu demek oluyor ki BM ve OPCW gözetimin de kimyasal silahlar ile Kürt halkı katlediliyor.

Faşist Türk devleti, kimyasal Erdoğan şefliğinde Kürdistan özgürlük gerillası karşısındaki çaresizliğini geçiştirmek için yasaklı kimyasal silahlara başvuruyor. Bu kimyasal ve taktik nükleer silahları kullanan faşist Türk devleti BM ve Avrupa Konseyi üyesidir. Aynı zamanda yasaklı silahları kullanmayacağına dair OPCW’nin sözleşmelerine imza atmıştır.

Adı geçen kurumlar ya imzacılarının bulaştıkları suçlardan bihaberdir ya da bu suçlar kendilerinin gözetimi ve denetiminde yapılmaktadır. Her iki durumda da Ortadoğu’nun en kadim halklarından biri olan, Kürt halkının yasaklı silahlar ile yok edilmeye çalışılmasına göz yummak affedilemez bir suçtur.

CDK-F ve TJK-F olarak, kimyasal silahlar ile katledilen 17 Kürdistan özgürlük gerillası için, BM, AK ve OPCW’nin sessizliğini teşhir etmek için, acilen bulunduğumuz tüm alanlarda demokratik eylemlerimizi serhıldan ruhu ile geliştirmeye, 50 milyon Kürt’ün direnişini temsil eden Kürt halkının savaşçılarına ve Kürt halkına karşı yürütülen soykırım harekatı son bulana kadar, tüm yurtsever halkımızı ve dostlarını eyleme geçmeye çağırıyoruz.”

Eylem yerleri ve saatleri şöyle:

Evry

Tarih:18 Ekim

Saat: 19.00

Adres: Evry derneği önü

*

Villiers-le-Bel

Tarih: 18 Ekim

Saat: 19.00

Adres: Villiers-le-Bel Garı

*

Montpellier

Tarih: 18 Ekim

Saat: 19.00

Adres: Place de la Comédie

*

Marsilya:

Tarih: 18 Ekim

Saat: 18.00

Adres: Avrupa Parlamentosu Marsilya Bürosu önü

*

Bordeaux

Tarih: 19 Ekim 2022

Saat: 18:00

Adres: Gite Le Theatre

*

Drancy

Tarih:19 Ekim 2022

Saat: 18:00

Adres: Drancy Kürt derneği önü