Fransa’nın tutumu protesto edildi-YENİLENDİ

Fransa polisinin, gençlerin Türk devletinin işgal saldırılarını protesto amacıyla Marsilya’da düzenlemek istediği yürüyüşe izin vermemesi protesto edildi. Daha sonra havaalanına giren gençler, sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

Fransa’nın Marsilya kentinde Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) işgalci Türk devletinin soykırım saldırıları ve Fransa’nın politikalarını bir basın açıklamasıyla protesto etti. 

Avrupa’nın 6 farklı ülkesinde gerçekleştirilecek uzun yürüyüşlerin Marsilya ayağı engellenmiş Kürt gençlerinin yürümesine izin verilmemişti.

Bununla ilgili bir açıklama yapan TCŞ aktivistleri Fransa devletinin işgalci Türk devletinin soykırım girişiminde bulunduğu bir süreçte takındığı tutumla saldırılara ortaklık ettiğini belirttiler.

Gençler her zaman her yerde eylemselliklerini sürdüreceklerini belirterek, mitinglerini “Bijî Serok Apo” sloganı ile sonlandırdı.

HAVAALANINDA SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİ

Gençler daha sonra keyfi engellemeyi protesto etmek için havaalanına girerek sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. 

PKK ve üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu flamalarla havaalanına giren gençler, işgal saldırılarını ve saldırılara ortaklık eden NATO'yu kınayan sloganlar attı.