Friedrichshafen’da ‘Diriliş Günü’ kutlandı

Buluşmada, “Fis ovasından doğan güneş, 45. yılında bir halkın özgürlük tohumları olarak kök salmıştır. Hiçbir güç bu kökleri sökemez” vurgusu yapılırken, sanatçılar kitleye görkemli bir gece yaşattı.

Almanya’nın Friedrichshafen kentinde yaşayan Kurdistanlılar, “Kültürümüzle yeniden doğmak, kurumlaşmak ve özgürlük" şiarıyla gece düzenledi.

500’ü aşkın Kurdistanlı ve dostlarının katıldığı gecede KON-MED Eşbaşkanı Ruken Akça bir konuşma yaptı. Ruken Akça, "Amed-Lice’den; Fis ovasından doğan güneş, 45. yılında bir halkın özgürlük tohumları olarak kök salmıştır. Hiçbir güç bu kökleri sökemez. Bugün Kürt halkı, Önderliğinin özgürlüğünü sağlayarak, bu uğurda mücadele ederek en iyi cevabı verecektir" dedi.

Konuşma ardından kültür programına geçildi.

Hozan Aydın, "45 yıldır yanan bu meşale ile özgürlüğe daha yakınlaştık. Uluslararası bir felsefenin doğuş günü olan bugünü kutluyoruz" şeklinde konuştuktan sonra direniş şarkıları ve marşlarla kitleyi coşturdu.

Ardından Rojava’dan katılan Azad, hiphop tarzı şarkılarıyla ilgi odağı olurken, sanatçı Göksel ve ardından okunan şiirlerle görkemli gece geçirildi. Kutlama geç saatlere kadar sürdü.