Gençler Böblingen’de: Gençlik her zaman Önder Apo’nun fedaisidir

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Heilbronn’dan itibaren başladıkları Uzun Yürüyüş’ün 3’üncü gününü sonlandırırken, düzenledikleri bir etkinlikle YJA Star gerillası Sarah Handelmann’ı andı.

Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Heilbronn’dan başlattıkları Uzun Yürüyüş’ün 3’üncü gününde Stuttgart’tan Böblingen’e 19 km yürüdü.

“Bijî Serok APO”, “Jin Jiyan Azadî”, “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganlarıyla yürüyen gençler, Böblingen kentine vardığında bir miting düzenledi.

Kurdistan merkezli depremde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileyen gençler, Avrupa’da yaşayan halka destek olma çağrısında bulundu.

Açıklamada, “Bugün Kurdistan’da faşist Türk devleti savaş suçları işliyor ve bununla birlikte enkaz altında kalan halkımıza gelen yardım paralarını da yine bu savaşa kullanacak. Biz gençler olarak tüm Avrupa’da yaşayan yurtsever halkımıza çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu süreç, depremden etkilenen halkımızı sahiplenme sürecidir. Ülkemizi ve halkımızı faşist Türk devletinin insafına bırakmayacağız. Nasıl ki bu yıl zafer yılı olacak diyorsak, Önder Apo’yu fiziki özgürleştireceğiz diyorsak, ülkemizi de bu şekilde sahiplenmemiz gerekiyor” denildi.

Gençler daha sonra Böblingen Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne (DKTM) giderek, 7 Nisan 2019’da Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na saldırısı sonucu şehit düşen YJA-Star gerillası Sara Dorşîn (Sarah Handelmann) için anma etkinliği gerçekleştirdi.

Sara Dorşîn şahsın Kurdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte DKTM eşbaşkanları söz alarak gençlerin özgürlük yürüyüşünü selamladı.

Gençlik Hareketi adına konuşan Çekdar Serhed ise, Kürt gençlerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlama yolunda ve şehitlerin izinden gideceğinin altını çizerek, “Gençlik her zaman Apo’nun fedaisidir” dedi.

Anma etkinliği şehit Sara Dorşîn şahsında Kurdistan Devrim Şehitlerini anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

4 GÜN DAHA YÜRÜYEREK STRASBOURG’A VARILACAK

Üç günde toplam 57 km kat ederek Almanya’nın Heilbroon kentinden Böblingen kentine ulaşan gençlerin gelecek 3 günkü planlaması ise şöyle:

Uzun Yürüyüş’ün 4’üncü günü (bugün), Almanya’nın Reutlingen kentinde Eskater Park’da saat 09:00’da toplanılacak ve Reutlingen kent merkezinde 5 km yürünecek. Eylemciler akşam saat 17.00 sıralarında ise Holzmart’da bir miting yaparak, şehit Sara Dorşîn’in Almanya’da iken kaldığı eve doğru yürüyecek.

5. gün Offenburg kent merkezinden Lahr kent merkezine kadar yürüyerek, Lahr’da planlanan bir seminerde buluşulacak.

6. gün Freiburg kent merkezinde saat 09.00’da toplanacak eylemciler, kent merkezinin en işlek caddesinde yürüyüşe geçecek. Akşam saatlerinde ise Freiburg DKTM’de düzenlenecek “Genç Kadın” seminerine katılacak.

7. gün İsviçre‘den gelen enternasyonalist kol ile Strasbourg’da bir araya gelecek gençler, Avrupa çapında düzenlenecek kitlesel yürüyüşte buluşacak.