Gençler Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için yürüyecek

TCŞ ve TekoJIN, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle 1 Nisan’da İsviçre’nin Zürih kentinde yürüyüş gerçekleştirecek.

 Avrupa Devrimci Gençlik Hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN),  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre’nin Zürih kantonunda "Werin Cenga Azadiyê" hamlesi kapsamında bir yürüyüş düzenleyeceğini açıkladı.

Yürüyüş Tertip Komitesi'nin açıklamasında, "Geçtiğimiz bu tarihsel süreçte Önder APO’nun esaretine bir dakika bile seyirci kalmamalıyız. Bu temelde TCŞ ve TekoJIN olarak 1 Nisan 2023 tarihinde Zürih’te gerçekleşecek olan “Önder APO’nun Fiziki Özgürlüğü için Özgürlük Mücadelesine Gelin” yürüyüşüne Kurdistan ve Avrupa’da kutlanan Newroz ruhuyla bütün gençliği, yurtsever halkımızı ve dostlarımızı davet ediyoruz. O halde Newrozlaşmak, direnmek ve kazanmak gençliğin elindedir. An Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlama günüdür. An kanları ile Kurdistan topraklarını sulayan özgürlük gerillalarının intikamını alma günüdür" denildi.

YÜRÜYÜŞÜN BAŞLAMA YERİ

Yürüyüşün başlayacağı yere ilişkin de şu bilgiler paylaşıldı:

Yer : Helvetiaplatz 8004 Zürih 

Tarih : 01.04.2023 

Saat : 13:00