Gençlerden Marignane’de eylem

Türk işgal ve soykırım saldırıları ile Halklar Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti gençler, Güney Fransa’nın Marignane kentinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinde ‘Werin Cenga Azadiyê’ hamlesi kapsamında bir araya gelen gençler tarafından Türk devletinin işgal saldırıları, Konya’da AKP-MHP rejiminin desteğiyle Kürt bir aileye dönük katliam, Şengal soykırımının yıl dönümü, düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile PKK ve TCŞ bayraklarının açıldığı yürüyüşe çok sayıda genç katılım gösterdi. Kürdistan’daki soykırım saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uygulanan mutlak tecridi attıkları Fransızca ve Kürtçe sloganlar ile protesto eden gençler, cadde ve ara sokaklarda yürüyüşlerini sürdürdüler.

Yürüyüşün sonunda bir açıklama yapan gençler, faşist saldırılara karşı alanları boş bırakmayacaklarını ve tüm gençliği de Werin Cenga Azadiyê ruhuyla eyleme geçmeye, faşizmden hesap sormaya çağırdı.