GÖRÜNTÜLÜ

Gençler Uzun Yürüyüşe başladı: Özgürlük direnişle mümkün

Almanya’nın Bielefeld kentinde Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için Uzun Yürüyüşe başlayan gençler, "Özgürlük direnişle mümkün" dedi.

UZUN YÜRÜYÜŞ

Kürdistanlı gençler, Almanya’nın Bielefeld kentindeki Hauptbahnhof’ta bir araya gelerek Uzun Yürüyüş eylemine başladı.

 “Önder APO’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında gerçekleşen ve enternasyonalistlerin de katıldığı Uzun Yürüyüş, gençlerin büyük coşkusuyla başladı.

Yürüyüşe ilişkin yapılan basın açıklamasında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan 43 aydır haber alınamadığına dikkat çekildi.

Açıklamada "Önder Apo’nun özgürlüğü direniş ile mümkün" mesajı verildi.
Gençler adına söz alan Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyesi Ferhat Mêrdin, "Uluslararası komplo 25 yıldır devam ediyor. Başta Önder Apo ve Özgürlük Hareketi’nin ve halkımızın mücadelesi, komplocu güçlerin hedeflerine ulaşamamasına neden olmuştur. Önder Apo’nun mücadelesi Ortadoğu’daki projelerine engel olması nedeniyle ABD, İsrail ve İngiltere uluslararası bir komplo geliştirdi” dedi.

Jinên Ciwan ên Têkoşer (TEKOJIN) adına söz alan Jiyan Kîrmanşah ise Almanca okuduğu metinde kadın direnişinin Abdullah Öcalan'ı fiziki özgürlüğüne kavuşturacağını söyledi.

Jiyan Kîrmanşah, "Önder Apo’nun Demokratik Ulusal Paradigmayı oluşturması, uluslararası komploya verilen en büyük cevaptı. Halkların özgür eş yaşam temelinde bir arada yaşamasının mümkün olduğu kesin olarak kanıtlandı ve bu somut olarak artık Rojava’da da görülüyor” dedi.

CPT ve Avrupa Birliği'nin suskunluklarıyla suç ortaklığı yaptığını söyleyen Jiyan Kîrmanşah, şöyle konuştu:

“Kürt halkının ve bölge halkının özgürlüğü Önder Apo’nun özgürlüğüyle bir ip gibi birbirine bağlıdır. Önder Apo’nun fikir ve felsefesinin dünyaya yayılmasını önlemek amacıyla Önder Apo’ya mutlak tecrit uygulandı. Bu siyasi bir karardır. Önder Apo’ya dair hiçbir bilgimiz ve haberimiz yoktur. Ağır işkence altında tutuluyor ve bu tüm insan haklarının ihlalidir. Burada da İnsan Hakları kurumları, CPT, Avrupa Konseyi vb. suskunluklarıyla suça iş birliği yapıyor ve doğrudan sorumlusudur."

Gençler, Uzun Yürüyüşlerini Duisburg kentinde tamamlayacak.