Gençlerden Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylem-YENİLENDİ

Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel ile Grigny banliyösünde bir yürüyüş yaptı.

Fransa’nın başkenti Paris’in Villier le Bel banliyösünde yürüyüş düzenleyen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebi ile düzenlenen eylemde Türk devletinin Kürdistan’daki soykırım ve işgal saldırıları da protesto edildi.

Villier le Bel tren istasyonu önünde bir araya gelen halk, birçok dilde “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart ve Abdullah Öcalan posterleri, PKK, KCK ve TCŞ bayrakları ile yürüyüşe geçti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne ilişkin sloganların da atıldığı yürüyüş “Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında yapıldı.

GRIGNY

Paris’in Grigny banliyösünde de tecrit protesto edildi.

Eyleme katılan gençler taşıdıkları pankart ve dağıttıkları bildirilerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve faşist Türk devletinin Metîna, Avaşîn ve Zap’a yönelik soykırımcı işgal saldırılarına dikkat çekti.

Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Be Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.