Gençlerin bugünkü istikameti Duisburg oldu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yaklaşık 240 enternasyonalist ve Kürt gencinin “Özgürlük Yolculuğu” sürüyor. Genç kadınlar bugün “Jin Jiyan Azadî Serbixe Azadî” hamlesine dikkat çekti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yaklaşık 240 enternasyonalist ve  Kurdistanlı gencin “Özgürlük Yolculuğu” adıyla başlattığı yürüyüş devam ediyor.

Yolculuklarının 3’üncü günü için sabah saatlerinde Oberhausen HBF’de bir araya gelen genç kadınlar, “Jin Jiyan Azadî Serbixe Azadî” hamlesine dikkat çekmek amacıyla mor fularlar ve hamleyi ifade eden pankart taşıdı.

Daha sonra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne dikkat çeken pankart, flama, tişörtlerle Oberhausen merkez tren istasyonundan Duisburg merkezine kadar yaklaşık 15 km’lik bir mesafe kat etti.  

Akşam saatlerinde ise genç kadınlar öncülüğünde Düsseldorf Kürt Kültür Merkezi’nde bir seminer gerçekleştirilecek. Seminerde kadınlara yönelik özel savaş politikaları ve özsavunma mücadelesi tartışılacak.

Gençler yarın ise Özgürlük Yolculuğu’na Neuss tren istasyonundan devam edecek. Sabah saatlerinde bir araya gelecek olan gençlerin istikameti Düsseldorf yönüne doğru olacak.

Eylemin 5’inci ve son gününde ise Köln’den Mülheim kent merkezine yürüyüş gerçekleştirilecek.