GÖRÜNTÜLÜ

Gençlerin Uzun Yürüyüş’ü sona erdi

Kürt gençlik hareketleri ile enternasyonal gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Bielefeld kentinde başlattığı Uzun Yürüyüş eylemi Duisburg’da sona erdi.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında Kürt gençlik hareketleri ile enternasyonal gençler öncülüğünde 15 Eylül günü Almanya’nın Bielefeld kentinde bağlattığı Uzun Yürüyüş eylemi, provokasyonlara rağmen Duisburg’da sona erdi.

Sabahın erken saatlerinde Marxloh-Pollman caddesinde bir araya gelen gençler, basın açıklaması yaparak, Uzun Yürüyüş eyleminin son günü için büyük bir coşkuyla yürüdü.

Polisin yoğun ablukası altında gerçekleşen yürüyüşte sonlara doğru saldırı gerçekleşti. Alman polisinin yürüyüşçüler arasından bir genci gözaltına almaya çalışması üzerine gençler “Bijî Berxwedana İmralı” ve Bijî Serok Apo” sloganları atarak zincir oluşturdu. Birbirlerine kenetlenen gençlerin duruşu karşısında polis, genci almaktan vazgeçti.

Duisburg HBF önünde Uzun Yürüyüş sonlandırılırken, polis halay çeken gençleri tekrar ablukaya aldı. Ancak aynı kenetlenmenin burada da yapılması üzerine polis ablukayı kaldırdı.

Akşam saatlerinde ise moral gecesi yapılacak salona geçildi.

Gençler yarın Frankfurt’ta 32’nci gerçekleştirilecek Uluslararası Kürt Kültür Festivali için yola çıkacak.