Göteborg’da 4 Nisan kutlaması

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 74’üncü doğum günü, aynı zamanda PJAK’ın 19’uncu kuruluş yıl dönümü Göteborg’da düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

İsveç’in Göteborg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 74’üncü doğum günü ve Kurdistan Özgür Yaşam Partisi’nin (Partiya Jiyana Azad a Kurdistan-PJAK) 19’uncu kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Çok sayıda kişinin katıldığı kutlama, Özgürlük Mücadelesi Şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Yapılan konuşmalarda 4 Nisan’ın Kürt halkı açısından özgürlük umudunun doğuşu anlamı taşıdığı belirtilerek, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadeleyi büyütmeli ve yönümüzü İmralı’ya çevirmeliyiz” denildi.

PJAK Eşbaşkanı Siyamend Muini de etkinlikte bir konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününün aynı zamanda PJAK’ın da kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatan Muini, “Biz bu güne layık olmak için özgürlüğünü sağlamanın mücadelesi içinde olacağız. 4 Nisan hepimiz için var olmanın miladıdır. Rêber Apo Kürt halkı için yeniden doğuşun adıdır. Biz bu günü özgürlük mücadelesini yükselterek kutlayabiliriz” diye konuştu.

Etkinlik, müzik dinletisi ardından sona erdi.