GÖRÜNTÜLÜ

‘Güney Fransa’da binler festival alanında buluşalım’

Marsilya’da düzenlenecek Şehit Sinan Dersim Kürt Kültür Festivali’ne sayılı günler kaldı. Hazırlıklarda emeği geçenler, “Gerilla direnişi etrafında kenetlenip Önder Apo’nun ve Kürdistan’ın özgürlüğünü haykırmak için binler olalım" çağrısı yaptı.

4. ŞEHİT SİNAN KÜRT KÜLTÜR FESTİVALİ

Güney Fransa’da önümüzdeki Pazar günü düzenlenecek 4. Şehit Sinan Dersim Kürt Kültür Festivali için son hazırlıklar tamamlandı. Festival Komitesi,“Rêber Apo’ya Özgürlük, Kürdistan’a statü” şiarıyla düzenlenecek festivale tüm  Kürt halkını ve dostlarını festivale katılmaya çağırdı.

Festivale; Kürt Halkıyla Dayanışma Komitesi, Fransa Komünist Partisi, Sol Parti, İnsan Hakları Derneği, Barış Hareketi, Irkçılığa Karşı Mücadele Hareketi, İşçi Sendikası CGT, Anti Kapitalist Parti, Özgürlük ve Dayanışma Derneği, Fransa kadın hareketleri, siyasetçiler, Marsilya belediye ve bölgedeki yerel seçilmişlerin yer aldığı çok sayıda temsilci yer alacak.

Sanatçılar Hozan Diyar, Beser Şahin, Şehrîbana Kurdî, Îbrahîm Qamişlo, Şiyar Sipan’ın sahne alacağı festivalde kurulacak çok sayıda stantlarla Kürt kültürü sergilenecek.

Festivalin yapılacağı adres şöyle: Parc de la Ravelle (La Rose), Marsilya

Tarih: 15.09.2024, Pazar

Başlama saati: 12.00

Festival Komitesi Sözcüsü  Fethi Serhat, hazırlıklara dair son toplantılarını yaptıklarını belirterek,  “Pazar günü festivalde bir araya gelerek, gerilla direnişi etrafında kenetleneceğiz, Önder Apo’nun ve Kürdistan’ın özgürlüğünü haykıracağız” dedi.

Arin Mirkan Kadın Meclisi Eşsözcüsü Aysel Malazgirt de “Bizler kadınlar olarak o gün o alanlarda bir araya gelip öncülük yapacağız. Önder Apo etrafında kenetlenip Önder Apo’ya özgürlük şiarıyla orada olacağız” ifadelerini kullandı.

Festivale katılan sanatçılar da Marsilya başta olmak üzere tüm Güney Fransa'da yaşayan Kürt halkını festivale davet etti. 

 

Festival Güney Fransa’nın tümünü kapsayacak. Bunun için Toulouse, Bordeaux, Montpellier, Draguignan, Lyon, Marignane ve Avignon’da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.