Güney Fransa’daki Kürtler ve dostları Lyon’da haykırdı: Abdullah Öcalan’a özgürlük!

Güney Fransa’da yaşayan binlerce Kurdistanlı ve Kürt halkının dostları Lyon kentinde bir araya gelerek, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kurdistan’a statü” şiarıyla bir yürüyüş düzenledi.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe Kurdistanlıların yanı sıra Antifa grupları, Fransız anarşist hareketi ve Solidarite grupları katıldı.

Yürüyüş Place Jean Macé Lyon meydanında start aldı. Yaklaşık bir saatlik yürüyüş boyunca, “Bijî Serok Apo”, “Faşist Erdoğan”, “Katil Erdoğan”, “Ji Serok Apo re azadî ji Kurdistan re statu” ve “ Jin jiyan azadî” sloganları atıldı.

Yürüyüş, Place Bellecour Lyon meydanında mitinge dönüştü. Saygı duruşuyla başlayan miting, Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt’ün konuşmasıyla devam etti.

Zübeyde Zümrüt, şunları vurguladı: “Tüm dünya ve bizler de anladık ki, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmadan Ortadoğu’ya barışın, dünyaya huzurun gelmesi mümkün değildir. Kürt halkının bu esarete daha fazla tahammülü kalmamıştır” dedi.

Fransa Komünist Partisi (PCF) adına konuşan Raphaël Début ise Kürt halkının mücadelesini büyük bir sempatiyle takip ettiklerini ve taleplerini desteklediklerini dile getirdi.

CDKF adına konuşan Berivan Rozerin de Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü konusunda her yurtsever Kürt’ün hassasiyetle yaklaşması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından TEV-ÇAND sanatçıları Farqîn Azad, Lavîn Perinçek ve Seyda Perinçek sahne aldı. Miting sloganlarla sona erdi.