Halle halk toplantısında 18 Kasım yürüyüşüne çağrı

PKK yasağına karşı hep bir ağızdan haykırmanın zamanının geldiğini ifade eden KON-MED Eşbaşkanı Ruken Akça, “18 Kasım’da Berlin’de yapılacak yürüyüş için çalışmalarımızı hızlandırarak, on binlerin katılmasını sağlayalım” dedi.

Almanya’nın Halle kentinde “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında halk toplantısı düzenlendi.
Kon Med Eşbaşkanı Ruken Akça ve Siyasetçi Faysal Sarıyıldız’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, bir ay önce Kürt halkının dostları tarafından başlatılan hamleye işaret edildi.

Eşbaşkan Ruken Akça yaptığı konuşmada, Kürtlerin hamlede öncü rolü oynaması gerektiğini ifade ederek, Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için çaba sarfetmeli, halk meclislerini inşa edip demokratik haklarımızı savunmalı ve kurumlarımıza sahip çıkmalıyız” dedi.

PKK yasağına karşı hep bir ağızdan haykırmanın zamanının geldiğini ifade eden Ruken Akça, “18 Kasım’da Berlin’de yapılacak yürüyüş için çalışmalarımızı hızlandırarak, on binlerin katılmasını sağlayalım” diye konuştu.

Siyasetçi Faysal Sarıyıldız ise, antidemokratik ve hukuki dayanağı olmaksızın yasaklı listelere yerleştirilen PKK yasağının getirdiği sonuçlardan söz ederek, Kürt halkının haklı mücadelesinin önünde duvardan set gibi oluşan yasakların Kürt halkını kriminalize ettiğini söyledi. Sarıyıldız, “PKK yasağı Kürtleri demokratik hakkını bile kullanılamaz duruma getirdiği gibi söz hakkının da elinden alındığı bir aşamaya gelmiş durumdayız. Hukuki dayanağının olmadığı gibi siyasi karar olduğunu, dönemin İçişleri Bakanı da açıklamıştır. “PKK’nin faaliyetleri Türkiye ile ilişkilerimize zarar veriyor“ söylemi bunun açık delilidir. Bu yasakların tecrit ile ilişkili olduğunu da görebiliyoruz. Nitekim sistematik işkence karşısında uluslararası alanda adımlar atılmıyor” dedi.