GÖRÜNTÜLÜ

Hamburg’da ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük Maratonu’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için 10 Ekim’e kadar sürecek eylem ve etkinlikler kapsamında Hamburg’da ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük Maratonu’ düzenlendi.

Almanya'nın Hamburg kentinde "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük” şiarıyla bir araya gelen onlarca Kürdistanlı ve Kürt dostu Alman, şehrin merkezinde maraton koşusu düzenledi.

Eylemciler, üzerlerine giydikleri "Öcalan’a Özgürlük" (Freiheit Für Öcalan) tişörtleriyle Hamburg Europa Passage'de maratona başladı. Kentin en işlek caddesinde 7 kilometre yol kateden eylemciler, yeniden Europa Passage'ye vararak maratonu sonlandırdı.

Eylemciler, meydanda yaptıkları açıklama ile Ekim ayı boyunca "Önder Apo'ya Özgürlük" şiarıyla Avrupa’nın yüzlerce merkezinde özgürlük yürüyüşlerine devam edeceklerini duyurdu.

Eylemciler, bugünden başlayarak, geçtiğimiz yıl Kürt halkının dostları tarafından küresel çapta startı verilen “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesinin yıl dönümü olan 10 Ekim’e kadar düzenleyecekleri etkinlikler serisi kapsamında her gün farklı bir kentte bildiri dağıtımı, bilgilendirme stantları ve yürüyüşler gerçekleştirecek.