Hamburg’da oturma eylemi

ABD’nin 3 Kürt siyasetçi için aldığı karara tepki ve Türk devletinin Medya savunma alanları içerisinde bulunan Metina, Zap ve Avaşin´e yönelik geliştirdiği işgal saldırılarını protesto etmek için Hamburg´da bir oturma eylemi düzenlendi.

Hamburg´un en işlek semti olarak bilinen Jungferstieg´de yapılan eylemde Kürt özgürlük mücadelesinin öncülerinden Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Cemil Bayık´ın posterleri yanı sıra çok sayıda bayrak ve flama taşındı. Almanca, Kürtçe ve Türkçe yapılan konuşmalarda ABD’nin kararı eleştirilirken Türk devletinin de işgalci politikaları kınandı. Almanca bir konuşma yapan kadın aktivist yazar Anja Flach Türk devletinin saldırılarına karşın sessiz kalan Avrupa devletlerinin bu tavrının utanç verici olduğunu söyledi.

Hamburg DKTM adına bir bildiri okuyan Dicle Fırat da ABD’nin kararının asla kabul etmeyeceklerini belirterek, bu haksız ve adil olmayan karara karşı demokratik ve yasal haklarını kullanacaklarını söyledi. TCŞ temsilcisi de Kürt gençleri olarak kanlarının son damlasına kadar özgürlük mücadelesinin yanlarında olacaklarını söyledi.

"Bıji Berxwedana Gerila" “Biji Serok Apo" “Terörist Erdogan" sloganlarının yankılandığı protesto mitingi devrimci marşlarla sona erdi