Hamburg’da TC’nin kadın katliamlarına öfke

Türk devletinin saldırıları sonucu yaşanan kadın katliamları Hamburg’da protesto edildi.

Türk devletinin SİHA saldırılarıyla katlettiği Raniya Eta, Zozan Zedan, Dîlan İzeddîn ve Diyane Elo için Almanya’nın Hamburg kentinde protesto mitingi yapıldı.

Hamburg Rojbin Kadın Meclisi tarafından Sternschanze tren istasyonu önünde yapılan miting, Türk devletinin saldırılarında katledilen çocuk ve kadınlar için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Ardından bir konuşma yapan Kongra Star Temsilcisi Nesrin Rojava, Türk devletinin kadınlar eliyle yaşam bulan Rojava Devrimi’ni hazmedemediği için böylesi alçakça bir saldırı yaptığını söyledi. Saldırının 4 genç kız şahsında tüm kadınların iradesine yönelik bir saldırı olduğunu kaydeden Nesrin Rojava, bedeli ne olursa olsun Kürt halkının özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Hamburg Rojbin Kadın Meclisi adına konuşan Leyla Kaya da, gerillaya gücü yetmeyen faşist Erdoğan rejiminin sivil ve savunmasız çocuklar şahsında Kürtlerden intikam almaya çalıştığını belirterek, bu katliama sessiz kalan BM başta olmak üzere Avrupa ülkelerini kınadı.

Kadın Hakları Aktivisti ve Yazar Anja Flach da, sivil insanlara yapılan saldırıların hem insani hem de uluslararası antlaşmalarda savaş ve insanlık suçu olduğunu belirterek, “Ama öldürülen Kürt, öldüren de faşist Erdoğan olunca bütün insanlık sessiz bu vahşete sessiz kalıyor” dedi.

Defend Kürdistan adına yapılan açıklamada da kadın katliamına rağmen süren sessizliğin bu suça ortaklık anlamına geldiği vurgulandı.

Protesto mitinginde katledilen insanların posterleri taşınırken, sık sık da “Jin jiyan azadî” ve “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı.