Hamburg’da tecride ve Rojava’daki saldırılara karşı halk toplantısı

Hamburg'da gerçekleşen bir halk toplantısında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit politikaları ve Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları ele alındı.

Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen toplantıya PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ve avukat Mahmut Şakar konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mahmut Şakar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik gerçekleşen komplonun, Ortadoğu'da yeni bir konseptin hayata geçirilmesi amacı taşıdığını ifade etti.

Çünkü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın savunduğu dünya görüşünün bu konsept için bir engel teşkil ettiğini belirten Şakar, bu komplo ile aslında üçüncü dünya savaşının başlatıldığını vurguladı.

Abdullah Öcalan'la yaptıkları görüşmelerde yaşam veya ölüm arasında tercih yapması gerektiğini sorduğunu dile getiren Şakar, Kürt Halk Önderi’nin komployu açığa çıkarmak ve halkını savunmak için yaşamı tercih ettiğini söyledi.

Mahmut Şakar, İmralı Adası'nın tecrit amacıyla yeniden düzenlendiğini ve “bu izolasyonun Kurdistan, Medya Savunma Alanları, Rojava ve Avrupa'da yaşayan tüm insanlara dayatılmak istendiğini” belirtti.

Abdullah Öcalan'ın direnerek ve yaşayarak halkı da yaşatmak istediğini ifade eden Şakar, “Tecride  karşı en büyük cevabın önderliğin paradigmasını sahiplenmek olduğunu” vurguladı.

Şakar, “tecridin sona ermesi için toplumsal mücadelenin büyütülmesi ve uluslararası ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini” ifade etti.

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah da yaptığı konuşmada, Kürt sorununun çözümü için öncelikle tecridin sona ermesi ve kendisiyle görüşme yapılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Halkın siyasetini doğru temeller üzerine inşa etmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Asya Abdullah, “Kendi öz gücümüzle, kimseye sırtımızı dayamadan mücadelemizi yürütüyoruz. Bugün çıkarları gereği yanımızda duranlar, yarın durmayabilir” dedi.

Ortadoğu’nun gelişmeye açık en seküler toplumunun Kürtler olduğunun altını çizen Asya Abdullah, Kürtlerin her yerde enerjilerini ve birikimlerini devrim için harcamaları gerektiğini belirtti.

Asya Abdullah, Ortadoğu'da oynanan emperyalist oyunların Kürtler üzerinden sürdüğünü ifade ederken, buna karşı ulusal birliğin sağlanması gerektiğini vurguladı. Asya Abdullah, “Bir yüzyılı daha kaybetmek istemiyoruz” dedi.

Toplantı sonunda, 18 Şubat'ta Berlin'de PKK yasağına karşı düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.