Hannover’de Mayıs ayı şehitleri anıldı

Hannover’de NAV-DEM öncülüğünde Mayıs ayı şehitleri için düzenlenen anmada, işgalci Türk devletinin Kürdistan'daki saldırıları kınandı.

Almanya'nın Hannover kentinde  NAV-DEM  öncülüğünde Mayıs ayı şehitleri için anma etkinliği düzenlendi. Çok sayıda kişinin katıldığı anma, saygı duruşuyla başladı. Sık sık, “Bijî Serok Apo" ve "Şehîd namirin” sloganlarının atıldığı anmada, Mayıs ayı şehitlerinin fotoğrafları taşındı. 

Anmada KON-MED adına konuşan Tahir Koçer, "Bugün biz yurtsever Kürt halkı gücümüzü şehitlerimizden alıyoruz. Onların ışığı bize yol gösteriyor ve her geçen gün özgürlüğe daha güçlü adımlar atmamızı sağlıyor. Avrupa'da yaşayan Kürtler olarak mücadelemizi daha da büyütüp kazanacağımıza inanıyoruz ve buradan üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirme sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu. 

'ANILARINI SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ'

Koçer’in ardından konuşan Hannover Meclisi Eş Başkanı Xoşnav Ata ise "Kürdistan’ın değerleri olan şehitlerimizin bize bıraktıkları bu mücadeleyi biz her geçen gün daha da büyütüp sahiplenmeliyiz. Bütün Kürt halkı yediden yetmişe bu mücadeleye inanmalı ve her onurlu Kürt elinden geleni yapmalıdır. Şehitlerimiz bizlerin özgürce yaşayacağı bir ülke bırakmak için canlarını feda ettiler.  Bizlere düşen görev ise onların bu anılarına sonsuza dek yaşatıp mücadelelerine sahip çıkmaktır” dedi. 

Anmada konuşan şehit annesi Leman ise şunları söyledi: "Bütün Kürdistan şehitleri hepsi benim çocuğumdur. Bugün Kürdistan dağları ve kentleri benim memleketimdir. Avrupa’da ve dağda mücadele eden gerillalar hepsi benim çocuğumdur. Çocuklarımın inandığı ve uğruna şehit düştüğü bu mücadeleyi bizler büyütmeliyiz.”

'BENİM KARDEŞİM KÜRDİSTAN ŞEHİDİDİR'

Anmadaki diğer konuşmacı Bave Ali ise "Benim kardeşim bugün sadece benim değil bütün yurtsever Kürt halkının kardeşidir ve bütün Kürdistan’ın şehididir. Bize düşen onların bu mücadelesini devam ettirmektir" dedi. 

Şehit Aileleri Komisyonu adına konuşma yapan Arif Yılmaz da şunları belirtti: "Başta biz şehit aileleri olmak üzere bütün halkımız bugün mücadeleyi büyütmelidir. Bugün Kürdistan dağlarında her gün şehit veriyoruz.  Biz onlar için yaşadığımız her yerde ve her gün sesimizi yükseltmeliyiz."

Anma, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Mayıs ayı şehitleri üzerine yaptığı değerlendirmelerin dinlenmesiyle devam etti. 

Anma etkinliği, sanatçı Seyda Perinçek’in seslendirdiği ezgilerin ardından sona erdi.