HDK-A Braunschweig kuruluş kongresini gerçekleştirdi

Kongre örgütleme komitesinin yaklaşık bir yıllık çalışmasının ardından HDK-A Braunschweig kuruluş kongresini gerçekleştirdi.

Almanya'nın Braunschweig kentinde HDK-A kuruluş kongresini yaptı. Devrim ve demokrasi şehitleri için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan kongrede önce divan oluşturuldu. HDK-A Almanya eş sözcüleri Elif Sonzamancı ve Ali Mitil'in de katıldığı kongrede HDK-A Braunschweig geçici yürütme kurulu adına açılış konuşması yapıldı. Konuşmada, Braunschweig’te geçmiş dönem faaliyetlerine değinildi.

SEÇİM İÇİN SEFERBERLİK ZAMANI

Geçici yürütme kurulu temsilcisinin konuşmasından sonra söz alan HDK-A Almanya eş sözcüsü Elif Sonzamancı, Osmanlı'dan günümüze devam eden asimilasyon politikalarının doruğa ulaştığını belirtti. Birlikte mücadelenin önemine vurgu yapan Sonzamancı, önümüzdeki süreçte birlikte mücadele etmenin zaruri olduğunu sözlerine ekledi.

Ali Mitil ise Almanya'daki HDK yapılanmasını değerlendirdi. 24 Haziran baskın seçimlerine değinen Mitil, seçimler için seferber olunmasını gerektiğini söyledi. Değerlendirmelerin ardından 23 kişilik bir Meclis ve 5'i kadın 9 kişilik yürütme kurulu seçildi. Yürütme kurulu ilk toplantısında eş sözcülerini seçip faaliyet startını verecek. Leman Stehn'ın çok dilli bir müzik sunumunun ardından kongre sona erdi.