GÖRÜNTÜLÜ

HPG, 2 gerillanın kimliklerini açıkladı

Zap’ta şehadete ulaşan 2 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Azad ve Harun yoldaşlarımızın değerli anıları daima mücadelemizde yaşayacaktır” dedi.

ZAP ŞEHİTLERİ

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“Partimiz PKK’nin fedai militanları Azad ve Harun yoldaşlarımız, 7–8 Ağustos 2024 günlerinde Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinde gerçekleşen düşman saldırılarında şehadete ulaştı.

Yurtsever Efrîn halkımızın yetiştirdiği değerli Apocu militan Azad yoldaşımız, tüm gerillacılık yaşamı boyunca fedakarlığı, özgürlük değerlerine olan sarsılmaz inancı ve halkımıza karşı duyduğu sorumluluk bilinciyle soluksuz bir mücadelenin sahibi oldu. Bulunduğu her mücadele alanında kendisinde yarattığı devrimci kişiliği ile özgür yaşam çizgisinin savunuculuğunu yaparak militanlık görevlerini yerine getirdi.

Özgürlük mücadelemizin ilk toplumsallaştığı merkezlerden biri olan Mûş’un Gimgim ilçesinden yüzünü özgür dağlara dönerek halkımızın varlık mücadelesine katılan Harun yoldaşımız, gerilla saflarındaki ilk günkü heyecanını tüm mücadele yaşamı boyunca koruyarak tereddütsüz ve soluksuz bir katılımın sahibi oldu. Birçok mücadele alanında görev yaparak militanlık görevlerini eksiksiz yerine getiren yoldaşımız; dürüst, samimi ve olgun kişiliği birlikte mücadele ettiği tüm yoldaşlarının saygısını kazanmayı başardı.

Mücadeleye tereddütsüz katılımları, Apocu militanca duruşları ve güçlü yoldaşlıklarıyla adlarını mücadele tarihimize yazdıran Azad ve Harun yoldaşlarımızın değerli anıları daima mücadelemizde yaşayacaktır. Azad ve Harun yoldaşlarımız, şahsında tüm şehitlerimizin intikamını alma ve Özgür Önderlik Özgür Kurdistan yürüyüşümüzü zaferle taçlandırma sözü veriyoruz.

Bu temelde Azad ve Harun yoldaşlarımızın, değerli aileleri yurtsever ve tüm Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Azad Efrîn
Adı Soyadı: Rizgar Elî Hisên
Doğum Yeri: Efrîn
Anne – Baba Adı: Emine – Elî
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Ağustos 2024 / Zap

 

Kod Adı: Harun Mîra
Adı Soyadı: Rojhat Şahin
Doğum Yeri: Mûş
Anne – Baba Adı: Gülbahar – Abdulbaki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Ağustos 2024 / Zap

 

AZAD EFRÎN

Azad yoldaşımız, Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne binlerce evladını veren ve derin yurtseverliğin örneği olan Efrîn kentinde dünyaya geldi. Yurtsever ve özgürlük mücadelesine katılımların olduğu bir ortamda yetişen yoldaşımız, öz değerlerine ve geleneklerine bağlı bir birey olarak yetişti. Partimiz PKK’yi erken yaşta tanıma şansı yakalayarak Hareketimize sempati besledi. Bazı nedenlerden dolayı çocukluğunun bir kısmını Heleb kentinde geçiren yoldaşımız, sistem okullarında düşman gerçekliğini daha iyi anladı. Anadili konusunda yaşadığı sıkıntılardan ötürü sisteme karşı öfke duydu. Yaşının ilerlemesi ile beraber ailesinin geçimine katkıda bulunmak için terzihanede çalışan yoldaşımız, büyük sabır ve emek gerektiren bu çalışmada emekçi bir karakter kazandı. Bu yönü ile tanınan ve çevresi tarafından sevilen Azad yoldaşımız, olgun kişiliğini her zaman korudu. Kurdistan’da yaşanan savaş ve bulunduğu ortamda dinlediği kahramanlık hikayeleri arayışlarını derinleştirmesine vesile oldu. Sistemin Kürt gençliğine reva gördüğü hayatı kabul etmeyen ve derin sorgulamaları olan yoldaşımız, her geçen gün kendini Hareketimize daha yakın hissetti. Önderliğimizin Rojava’da serptiği özgürlük tohumlarının yeşermesinde büyük emeği olan şehitlerimizin verdiği mücadeleden büyük güç aldı. İçindeki özgürlük arayışı bir volkan gibi olan ve her anını sorgulayan yoldaşımız, özellikle Rojava Özgürlük Devrimi’nin ilk kıvılcımının attığı süreçte Hareketimizi daha yakından tanıma fırsatı buldu. Bakurê Kurdistan’da yaşanan savaşın tüm Kurdistan parçalarında yankılandığı bir dönemde katılım kararı vererek tarihi yükümlülüklerini yerine getirme vaktinin geldiğinin bilincinde oldu.

2011 yılında devrim saflarına katılan Azad yoldaşımız, yeni savaşçı eğitimlerinde gördüğü derslerle kendini ve sistemi daha derinlikli anlama imkanı buldu. Partimizdeki derin yoldaşlık ilişkileri ve komünal yaşamdan derinden etkilenerek dört elle yaşama ve eğitime sarıldı. Eğitimlerde derin sorgulamalar yaşayarak kişiliğindeki kapitalist modernite özelliklerinden arınmayı hedefledi. Özellikle gördüğü tarih dersleriyle Hareketimizin ve halkımızın bugüne kadar yaşadıklarını daha iyi anlayarak büyük bir kararlılıkla ve iddia ile hakikat arayışını derinleştirdi. Başarılı bir şekilde yeni savaşçı eğitimini tamamladıktan sonra Parti çalışmalarına dahil oldu.

DAİŞ çetelerinin saldırılarının yoğunlaştığı ve tüm Ortadoğu halklarında büyük bir umutsuzluğun hakim olduğu bir süreçte Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın fedaice savaşması ve ezilen tüm halklara umut olmasından büyük güç alan Azad yoldaşımız, mücadele azmini büyüttü. Destansı Kobanê Direnişi’nde yerini alarak tarihi görevlerini layıkıyla yerine getiren ve Apocu iradenin yenilmezliğini tüm dünyaya ispatlayan gerillalardan biri olmayı başardı. Tarihi Kobanê Direnişi’nde askeri yetkinlik elde eden ve cesur savaşçılığı ile yoldaşlarının saygısını kazanan yoldaşımız, her zaman en ön cephelerde yerine aldı. Savaş sürecinde yararlansa da mücadeleden bir an bile uzak kalmayı kabul etmedi. Kısa sürede tedavisini tamamladıktan sonra tekrardan mücadele saflarına döndü. Kobanê Direnişi sürecinde tanıştığı büyük komutan Gelhat Gabar–Ercan Kaya yoldaşımızın şehadetini mücadelesini büyütme gerekçesi yaparak kararlı bir şekilde yürüyüşünü sürdürdü. Kobanê’de kazanılan zaferle birlikte DAİŞ çetelerine karşı gelişen hamlelerde de tereddütsüzce görevlerini yerine getirdi. Nerede halkımızın ve Hareketimizin kazanımlarına bir saldırı olsa en ön mevzilerde yer alarak dönem ruhunu kendinde oluşturan tarzı ile örnek bir militan olmayı başardı. Azad yoldaşımızın katılımından ve devrimci duruşundan etkilen üç kardeşi de Rojava Özgürlük Devrimi bünyesinde çalışmalarda yer alarak yurtseverlik görevlerine sahip çıktılar. Bulunduğu alanda hem askeri hem de ideolojik eğitimlerden geçen Azad yoldaşımız, her geçen gün daha büyük sorumluluklar alacak bir düzeye geldi. Okuduğu Parti materyalleri üzerine yoğunlaşarak sürece cevap olmak istedi. Üstlendiği sorumlulukların farkında olarak her çalışmaya büyük bir ciddiyetle yaklaştı.

İşgalci TC devletini Bakurê Kurdistan ve Medya Savunma Alanları’na dönük başlattığı saldırı konseptine karşı bu sefer yüzünü gerillanın kutsal mekanları olan özgür dağlara döndü. Kısa sürede dağ yaşamına motive olan ve edindiği tecrübeleri yoldaşları ile paylaşan Azad yoldaşımız, çetin bir savaşın yaşandığı Zap bölgesine geçme önerisinde bulundu. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesine geçen yoldaşımız, düşmana karşı başarılı eylemlerde yerini aldı. Fedaice savaşarak adını mücadele tarihimize yazdıran şehitlerimizden oldu. Azad yoldaşımız 7 Ağustos 2024 günü düşmanla girdiği çatışmada fedaice direnerek şehitler kervanına katıldı. Azad yoldaşımızın cesur bir savaşçı olarak bizlere bıraktığı mücadele mirasını zaferle taçlandırma sözümüzü yineliyor tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

 

HARUN MÎRA

Harun yoldaşımız Mûş’un Gimgim ilçesinde Dimilî aşiretine mensup yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Ailesinin yurtsever ve Kürt kültür, dil ve geleneklerine derinden bağlı olmasından dolayı Harun yoldaşımız da özüne bağlı bir şekilde yetişti. Sistem okullarında sekiz yıl okuyan yoldaşımız, anadili konusunda yaşadığı çelişkilerden kaynaklı sorgulamalar yaşadı. Ulus devletlerin asimilasyon yuvaları olan okullara karşı tepki ve tutum içerisinde oldu. Ailesine ekonomik destekte bulunmak için çobanlık yapan yoldaşımız, bu süreçte doğa ile iç içe olmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşadı. Sade ve emekçi bir kişiliği olan Harun yoldaşımız, ailesine karşı sorumluluklarını yerine getirerek saygın bir yer edindi. Çobanlık yaptığı süreçte gerillayı görmeyi hayal ederek her gün umutla işini yaptı. Gerillaya dair dinlediği kahramanlık hikayeleri ile gerilla olma hayalini her zaman canlı tuttu. Onurlu bir Kürt genci olarak kimliğine ve kültürüne sahip çıkmak için neler yapabileceği üzerine derin yoğunlaşmalar yaşadı. İşgalci TC devletinin halkımıza dayattığı soykırım ve inkar politikalarına karşı duyarlı bir Kürt genci olarak arayışlarını derinleştiren yoldaşımız, partimiz PKK’yi daha yakından tanımak istedi. Özellikle Rojava Özgürlük Devrimi sürecinde yaşanan destansı direnişten sonra sistemden bir kopuş yapması gerektiğinin bilincinde olarak hareket etmeye karar verdi. Özgürlük mücadelemizde yaşanan destansı direnişler ve gelişen şehadetler karşısında vicdani anlamda zorlanan Harun yoldaşımız, onurlu her Kürt genci gibi gerilla saflarına katılım kararı verdi.

2015 yılında Bakurê Kurdistan üzerinden gerilla saflarına katılan Harun yoldaşımız bir süre Bakur alanında kaldıktan sonra Medya Savunma Alanları’na geçti. Dağ yaşamına yabancı olmayan yoldaşımız, kısa sürede gerillanın komünal yaşamına uyum sağladı. Yeni savaşçı eğitimlerindeki moralli ve coşkulu katılımı sayesinde yoldaşlarının takdirini kazandı. Eğitimlerde gördüğü hem askeri hem de ideolojik derslerle birlikte derin sorgulamalar yaşayarak kendini en zorlu şartlara hazırladı. Harun yoldaşımız yeni savaşçı eğitimini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra pratik alanlara geçti. Fedakarlığı ve öğrenme arzusu ile tanınan yoldaşımız, beklenenden daha kısa sürede tecrübe kazandı. İşgalci ve sömürgeci TC devletinin “Çöktürme Planı’nı” hayata geçirmek için başlattığı saldırı konseptine karşı her gerilla gibi uzman bir özgürlük savaşçısı olarak sürecin gerekliliklerine cevap olmak istedi. Yaşanan savaşta devrimci görevlerini layıkıyla yerine getirmek için derin yoğunlaşmalar yaşadı. Aldığı eğitimlerle Önderliğimizin ve kahraman şehitlerimizin emeği ile yaşam bulan Parti çizgimizin sarsılmaz bir savunucu olarak yeni mücadele alanlarına geçti. Üstlendiği her görevi şehitlere layık olma çabasıyla yerine getirerek örnek bir militan olmayı başardı. İşgalci TC devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük gerçekleştirdiği operasyonlarda kahramanca direnen ve işgalcilere geçit vermeyen yoldaşlarının takipçisi olarak sıcak savaşın yaşandığı alanlarda yer almak için öneride bulundu. Düşmanın tüm tekniğini, yasaklı silah ve kimyasal gazları kullanmasına rağmen Apocu irade karşısında tıkandığı bu tarihi süreçte yer almak istedi. Tarihi misyonunun farkında olarak Zap bölgesinde geçen Harun yoldaşımız, en zorlu görevlere kendisini önererek dönemin ruhuna göre hareket etti. Yeni dönem gerilla taktiklerini uygulayarak savaş tünellerinde destan yazan yoldaşlarının yükünü hafifletmek isteyen yoldaşımız, düşmana ağır darbe vurmak yoğunlaşmalarını her geçen gün derinleştirdi. Harun yoldaşımız, Apocu fedai bir militan olarak soluksuz bir şekilde mücadele ederek örnek bir militan olmayı başardı.

Samimi, dürüst ve güçlü yoldaşlığı ile tanınan Harun yoldaşımız 8 Ağustos 2024 günü Zap bölgesinde gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşarak ölümsüzleşti. Ardında zengin bir mücadele mirası bırakan değerli yoldaşımızın hayallerini gerçekleştirme sözünü yineliyor ve şehitlerimizin anısını özgür Kurdistan’da yaşatacağımızı belirtiyoruz.”