GÖRÜNTÜLÜ

HPG 2 şehidi saygıyla andı

Garê’de şehadete ulaşan 2 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Hogir ve Mazlum yoldaşlarımız, yaşamları ve mücadeledeki keskin duruşlarıyla örnek birer Apocu özgürlük gerillası olmayı başardılar” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“6 Eylül 2023 günü Garê alanında gerçekleşen düşman saldırısında Hogir Pîrosî ve Mazlum Partizan yoldaşlarımız şehadete ulaştılar.

Kurdistan halkının iki değerli evladı olarak kendilerini halkımızın özgürlüğünden sorumlu gören ve bu amaçla bir an bile tereddüt etmeden soluksuz bir mücadelenin sahibi olan Hogir ve Mazlum yoldaşlarımız, yaşamları ve mücadeledeki keskin duruşlarıyla örnek birer Apocu özgürlük gerillası olmayı başardılar.

Özgürlük mücadelemizin farklı alanlarında birçok önemli çalışmada yer alan Hogir ve Mazlum yoldaşlarımız, kişilikleri ve fedaice katılımlarıyla Apocu militanlığı yaşamlarında somutlaştırdılar. Fedakar ve iradeli duruşlarıyla bulundukları her alanda ve çalışmada başarı dışında hiçbir seçeneği kabul etmeyerek üstlendikleri tüm görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirdiler. Dürüst, sade, mütevazı ve olgun kişiliklerini Apocu özgürlük felsefeyle bütünleştiren Hogir ve Mazlum yoldaşlarımız, başladıkları hakikat yolculuğunun her aşamasında kendilerini amaçlarıyla daha da bütünleştirip örgütlenmiş ve eylemsel kılınmış bir hakikat olmayı başardılar.

Özgürlük mücadelemizin Apocu fedai militanları Hogir ve Mazlum yoldaşlarımızı mücadelemize kazandıran değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü bir kez daha yeniliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Hogir Pîrosî
Adı Soyadı: Halil Yiğit
Doğum Yeri: Şırnak
Anne – Baba Adı: Zülfüye – Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Eylül 2023 / Garê

 

Kod Adı: Mazlum Partizan
Adı Soyadı: Muhammed Reşîd
Doğum Yeri: Efrîn
Anne – Baba Adı: Neriman – Seydo
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Eylül 2023 / Garê

 

HOGIR PÎROSÎ

Hogir yoldaşımız Şirnex’in Elkê ilçesine bağlı Pîrosî köyünde yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Botan halkının yurtseverlik bilinciyle büyüyen yoldaşımız, erken yaşta düşman gerçekliğini tanıdı. Bu nedenle her zaman Türk devlet sistemine karşı tavır sahibi oldu. Her ne kadar bir süre sistem okullarında okusa da hiçbir zaman düşmanın okul sistemini içine sindirmedi. Türk devletinin Botan’da uygulamak istediği soykırım ve asimilasyon politikalarının farkında olarak kendisini var eden toplumsal ve ulusal değerleri korumanın çabasını sürekli kıldı.

Çocukluk yıllarını çok sevdiği köy ortamında geçiren Hogir yoldaşımız, köyün doğal yaşamına bağlı kaldı ve birçok yönüyle köy toplumunun doğal özelliklerini kişiliğinde temsil etti. Bu nedenle hiçbir zaman kent yaşamına ısınmadı ve benimsemedi. Hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan Hogir yoldaşımız, verdiği eşsiz emek sayesinde toprağa ve ülkeye olan bağlılığını daha da güçlendirdi. Düşmanın köy baskınları ve tutuklamaları Hogir yoldaşımızın işgalci ve sömürgeci düşman gerçekliğini daha iyi tanımasına neden oldu. Ailesine ekonomik destek sağlamak için metropollerde çalıştığı süreçte halkımıza yapılan haksızlığa karşı sürekli arayışları oldu. Kürt kimliğinden dolayı ağır baskılara maruz kalsa da kendi benliğinden asla taviz vermeden yaşam mücadelesini sürdürdü. Gördüğü haksızlıklara karşı mücadele etme isteği ve kararlılığı özgürlük hareketimizle yürümesine zemin oldu. 2007 yılında Partimizi yakından tanıyan yoldaşımız, bu süreçte mücadeleye aktif katılma istemini yoldaşlarımızla paylaştı. Hogir yoldaşımız gerilla saflarına katılmak için ısrar etmesine rağmen bir süre öz savunma çalışmalarında görevlendirildi. Verilen her görevi Parti disipliniyle yerine getirdi. Şehirde kaldığı süre boyunca birçok eylemde aktif rol alarak görevlerini eksiksiz yerine getirdi.

Metropollerdeki görevlerini başarılı bir şekilde yerine getiren Hogir yoldaşımız, 2010 yılında yüzünü Kurdistan dağlarına dönerek yıllardır özlemini duyduğu gerilla saflarına katıldı. Medya Savunma Alanları’nda gerilla yaşamının tadına vararak moralli ve heyecanlı bir katılımın sahibi oldu. Dağ yaşamına uzak olmayan yoldaşımız, kısa sürede pratikte kendini geliştirdi. Gerillanın mütevazi ve komünal yaşamına çabuk adapte olması ve düşmana olan kini, sürekli bir gelişme göstermesine neden oldu. Medya Savunma Alanları’nda yaklaşık 1 yıl mücadele yürüten Hogir yoldaşımız, özsavunma çalışmalarındaki tecrübelerinden dolayı bir kez daha şehir çalışmalarına geçti. Gittiği her alanda Parti çalışmalarına büyük bir özveri, istek ve heyecanla katıldı. Uzun bir süre yer aldığı bu çalışmalarda önemli başarıların kazanılmasında emek sahibi olan Hogir yoldaşımız, özellikle halkımızda özsavunma bilincinin gelişmesinde önemli rol oynadı. Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı 2016 yılında Silopiya özyönetim direnişinde yer alan yoldaşımız, işgalci TC ordusuna ağır darbeler vurmayı bildi. Gelişen direnişte büyük katkısı olan yoldaşımız Taybet Ana ve Cemile Çağırgaların intikamı için her eylemde aktif rol üstlendi. Talancı ve soykırımcı düşman gerçekliğini bilerek Apocu fedai bir tarzda direnişin olduğu her yerde bulundu.

2017 yılında tekrar kendisini ait hissettiği dağlara dönen Hogir yoldaşımız, bir süre Cûdî bölgesinde kaldı. Burada başta Şehîd Rizgar Gever yoldaş olmak üzere birçok değerli yoldaşımızla birlikte mücadele etme şansına ulaştı. Buradaki yoldaşlarıyla tecrübelerini paylaşarak şehir savaşlarıyla ilgili önemli bir birikimin oluşmasına katkı sağladı. Daha sonra Medya Savunma Alanları’na geçerek akademik düzeyde eğitimler aldı. Eğitimlerdeki sorgulama, araştırma ve anlama isteğini aktif bir katılım ile pekiştirerek kişiliğinde önemli dönüşümler yarattı. Önderliğimizin savunma ve çözümlemelerinde derinleşerek onları yolunu aydınlatan ışık yaparak her zaman ileriye dönük adım attı. Eğitimden sonra Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde çalışmalara katılan yoldaşımız, birçok önemli ve yüksek güven gerektiren önemli çalışmada yer aldı. Hogir yoldaşımız olgun kişiliği, disiplini, yüksek tempodaki çalışma tarzı ve Hareketimize olan inancıyla fedaice bir katılımın sahibi oldu. En büyük amacını Öndeliğimize ve şehit yoldaşlarımıza layık bir militan olmak olarak belirleyen Hogir yoldaşımız, her anında bu amacına ulaşmanın çabasında oldu. Bu yönlü güçlü yoğunlaşmalar yaşayarak kendisini günden güne Apocu militanlık çizgisinde yeniden yarattı. Çalışmalara büyük bir özveri, istek ve heyecanla katılarak dönem görevlerini yerine getirmeyi başardı. Botan yurtseverliğini derinden yaşayan Hogir arkadaşın bir hayali de Botan dağlarına gidip gerillacılık yapmaktı. Bunun için sürekli Bakurê Kurdistan’a gitme önerisi yapmıştı. Moralli, heyecanlı yapısıyla aldığı görevleri layıkıyla yerine getirmek için büyük fedakârlık ve özen gösteren Hogir yoldaşımız, bu özelliğiyle tüm yoldaşlarının örnek aldığı Apocu bir militan oldu.

6 Eylül 2023 tarihinde Garê bölgesinde gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşan Hogir yoldaşımız, ardında hiçbir zaman unutulmayacak güçlü bir yoldaşlık ve zengin bir mücadele mirası bıraktı. Yoldaşları olarak Hogir yoldaşımız anısını her zaman yaşatacağımızın ve mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü yineliyoruz.

 

MAZLUM PARTIZAN

Mazlum yoldaşımız Efrîn’in Reco ilçesine bağlı Meydana köyünde yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Ailesinin yurtseverliği, katılım ve şehitlerinin olması, erken yaşta Hareketimizi tanımasına vesile oldu. Bu nedenle küçük yaştan itibaren gerillaya büyük sempati duydu. 2008 yılında köylerine yakın bir yerde şehadete ulaşan yoldaşlarımızın direnişinden derinden etkilendi.

Emekçi bir ailesi olan Mazlum yoldaşımız, ailesine ekonomik anlamda destek olmak için bir süre farklı işlerde çalıştı. 2010 yılında sınırdaki mayınları temizle çalışması yürütürken BAAS rejim tarafından aranmaya başladı. Bunun üzerine bir süre Bakurê Kurdistan’da kaldı. Rojava Özgürlük Devrimi’nin ilk dönemlerinde  tekrar Rojava’ya döndü. Özüne bağlı büyüyen Mazlum yoldaşımız, Rojava Özgürlük Devrimi’yle birlikte özgürlük mücadelemizi daha fazla tanımaya ve içinde yer alması gerektiği kararına ulaştı. Yaşının küçük olmasından dolayı bu istemi kabul edilmeyen yoldaşımız, buna rağmen arayışlarını sürdürdü. DAİŞ çetelerinin halklara uygulamak istediği soykırıma karşı sessiz kalmayarak katılım kararında ısrar etti. DAİŞ çetelerine karşı Hareketimiz öncülüğünde gelişen destansı direnişte yaşanan şehadetlerden derinden etkilendi. İnsanlık düşmanı olan çetelere karşı duyarsız kalmayı kendine kabul etmeyen Mazlum yoldaşımız 2016 yılında mücadele saflarındaki yerini aldı.

2016 yılında Efrîn’de özgürlük saflarına katılan Mazlum yoldaşımız, Apocu bir militan olmanın ilk adımlarını attı. Gördüğü ilk eğitimlerle Hareketimizdeki yoldaşlık ilişkilerinden etkilenerek daha güçlü bir katılım sergilemek için çaba gösterdi. Önderliğimizi anlama ve yaşama konusunda derin yoğunlaşmalar yaşadı. Şehitler gerçekliğini daha yakından yaşayarak Partimize olan bağlılığını güçlendirdi. Rojava alanında birçok devrimci hamlede yer alan Mazlum yoldaşımız, askeri anlamda belli bir yetkinlik kazandı. İşgalci Türk devletinin 2018 yılında başlattığı Efrîn işgalinde abisi Kahraman – Kemal Reşit yoldaşımızın şehadete ulaşmasına daha güçlü bir katılım ile cevap vererek bunu intikam sebebi yaptı. PKK’nin şehitler partisi olduğu gerçekliğini bilerek her görev için kendini önererek fedai bir duruşu kendinde somutlaştırdı. İşgalci TC devletinin saldırısında abisinin şehadete ulaşması, halkımıza yaşatılan acılar ve dayatılan soykırım saldırılarını intikam gerekçesi yaparak Apocu bir militan olarak Parti görevlerine büyük bir ciddiyetle yaklaştı. Bulunduğu her alanda Önderlik ve şehitlere bağlılığı ve dürüstlüğü ile örnek bir militan oldu. 2019 yılında işgalci TC devletinin Girê Sipî ve Serêkaniyê saldırısına karşı gelişen direnişte yer alan Mazlum yoldaşımız, Türk askerlerine ve çetelerine büyük darbeler vurdu. Savaştaki başarısı ve yetenekleri sayesinde örnek bir Apocu militan oldu.

Her zaman özgür dağlarla buluşma önerisi olan yoldaşımız 2019 yılında özlemini duyduğu alanlara kavuştu. Gerilla ve dağ yaşamına kısa sürede motive olarak ilerleme gösterdi. Hakikat savaşçısı olarak her zaman daha iyiye ve güzele odaklanarak, var olanla yetinmeyerek soluksuz bir yürüyüşün sahibi oldu. Kendisini yeni dönem gerilla savaş taktiklerinde eğitmek isteyen Mazlum yoldaşımız, eğitimdeki katılımı, duruşu ve intikam hırsı ile yektin bir militan olmayı bildi. Eğitim sürecinde Önderlik savunmalarını ve çözümlemelerini okuyarak derin bir sorgulama yaşayan yoldaşımız, kendisini yeniden yarattı. Parti eğitimlerinin kendini var etme yeri olduğunu bilerek her adımını bilinçli attı. Daha sonra Partimizin yüksek güven gerektiren önemli çalışmalarında yer alan Mazlum yoldaşımız, Apocu bir militanın nasıl yaşaması gerektiğini pratiği ile gösterdi. Kurdistan halkının özgürlüğü için girdiği özgürlük yürüyüşünde kendini hakikat savaşına adayan Mazlum yoldaşımız, Önderlik çizgisinde yürümeyi, yaşamayı ve savaşmayı esas aldı. Genç yaşta öğrenme merakı onu araştırmaya ve olgunlaşmaya sevk etti. Büyük tecrübeler kazanarak savaşta ve yaşamda örnek bir katılımın sahibi oldu.  Yüksek kavrama, algılama ve gözlem gücü sayesinde erkenden büyük gelişme kaydetti. Yoldaşlarıyla komünal yaşamı paylaşan Mazlum yoldaşımız, mütevazı ve olgun kişiliği sayesinde tüm yoldaşlarının saygısını kazandı. Sarsılmaz inancı ve azmi ile her zaman Rêber Apo, Partimiz PKK, yoldaşlarına ve halkımıza bağlı kalarak Kurdistan kahramanları arasında yerini alan Mazlum yoldaşımız, 6 Eylül günü şehitler kervanına katılarak halkımızın özgürlük tarihindeki yerini aldı.

Ardılları olarak Mazlum yoldaşımızın anısını özlemini duyduğu Özgür Kurdistan’da yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.”