Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği Stuttgart’ta

Hüseyin Çelebi Edebiyat Etkinliği Stuttgart'ta 2 Ekim'de düzenlenecek.

Her yıl düzenlenen Şehit Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği'nin 29'uncusu, Kürdistanlı Öğrenciler Birliği (YXK) ve Kürdistanlı Kadın Öğrenciler Birliği (JXK) tarafından bu sene 2 Ekim’de Stuttgart’ta düzenlenecek.

Etkinliğe ilişkin YXK ve JXK tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bu yıl, tüm Kürt öğrencileri ve öğrencileri, aynı zamanda tüm yurtsever halkımızı etkinliğe katılmaya çağırıyoruz!

Bu etkinlikle, başta Almanya olmak üzere Avrupa'daki öğrenci hareketinin büyük öncülerinden olan Heval Hüseyin'i anıyoruz. Ahlakı, hırsı, mizahı, Kürdistan sevgisi ve devrimci ruhuyla binlerce Kürt gencinin yanı sıra enternasyonalist dost ve yoldaşlarına da Kürt direnişi için ilham verdi. Avrupa'da yaşamasına rağmen ülkesine olan sevgisi hiç azalmadı, tam tersine, hayatını özgür bir Kürdistan için mücadeleye adadı. Heval Hüseyin için aşk ve umut bu mücadeleye bağlıydı. Özgür bir ülke hayalinden asla vazgeçmedi. Böylece aşkının peşinden gitmeye, kendini tamamen ona adamaya karar verdi ve ülkesinin özgür dağlarına yöneldi. 

Ekim 1992'de Heftanîn bölgesinde (Güney Kürdistan) gerçekleşen bir saldırı sırasında heval Hüseyin Kürt özgürlük hareketi saflarında şehit düştü. Heval Hüseyin bugün hâlâ yüzlerce öğrenci ve tüm Kürdistanlı gençler için bir öncüdür. 

ÇALIŞMALAR 14 AĞUSTOS'A KADAR GÖNDERİLMELİ

Şiirlerinde Kürt halkının gerçekliğini, acılarını, umutlarını ve hayallerini yansıtan Heval Hüseyin, edebi eserleriyle de kültür ve sanata büyük katkı sağlamıştır. Hüseyin Çelebi'nin eserlerini onurlandırmak ve Kürt halkının edebiyatını ve sanatını zenginleştirmek amacıyla, her yıl Hüseyin Çelebi Edebiyat Etkinliğinde Kürtçe, Türkçe ve Almanca şiirler ve kısa öyküler jüri tarafından değerlendirilmekte, sunulmakta ve ödüllendirilmektedir. 

Çalışmalarınızı bize göndermek için 14 Ağustos 2022 tarihine kadar vaktiniz var! Katılım koşulları; herkesin Kürtçe (Kurmancî ve Kirmançkî), Türkçe ve Almanca dillerinde en fazla iki şiir ve bir kısa öyküyle katılabilmesidir.

Bu yıl programa Cemîl Qoçgirî, Rêber Serhad ve Suna Alan da müzikal zenginlik katacak. 

Bu etkinlik Kürt kültürüne ve özellikle edebiyatına ilgi duyan herkes içindir. Tüm katılımcıları bekliyoruz!"

Açıklamada, çalışmaların gönderilmesi için şu bilgiler verildi:

E-posta:
[email protected]

Posta Kutusu: Postfach 15 01 32 70075 Stuttgart."