Japon gazeteci Katsumata: Abdullah Öcalan'da gelecek için bir kilit var!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm için küresel çapta başlayan yeni hamleye desteğini açıklayan Japon gazeteci Ikuko Katsumata, “Abdullah Öcalan’da gelecek için bir kilit var” dedi.

10 Ekim günü dünyanın dört bir yanında 74 merkezde başlatılan küresel hamleye ilişkin bir mesaj gönderen Japon gazeteci Ikuko Katsumata, barış içinde yaşamak için İmralı’nın kapısının açılmasını istedi.

Katsumata’nın mesajı şöyle: “Türk yetkililerin Abdullah Öcalan'ı yakalayıp idama mahkum etmesinin ve daha sonra Türkiye idam cezasını kaldırdığı için ömür boyu hapse çevirmesinin üzerinden yaklaşık 25 yıl geçti. O günleri hatırlıyorum, bugünkü gibi internet olmadan Türkiye ve Avrupa'dan haber almaya çalışıyordum. Abdullah Öcalan'ın tutuklanmasına ve yargılanmasına karşı dünya çapında yapılan protestolar, öfke dolu olsa da, yavaş yavaş azalırken, pek çok kişi örgütlerinin ve hareketlerinin zaman içinde gerileyeceğini düşünmüş olabilir. İtiraf etmeliyim ki ben de onlardan biriydim ve yanılmışım.

Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'ndaki bir hapishane hücresindeki düşünceleri asla kaybolmadı; aksine, depresyondaki, ayrımcılığa uğramış insanlar arasında barış ve özgürlük için umutla büyüdü ve gelişti. Erdoğan, Abdullah Öcalan'ın etkisinin büyüklüğünü çok iyi anladı ve barış görüşmelerine başladı. Barış süreci ilerlerken ya da en azından canlıyken, Türkiye'de insanlar birbirlerine gülümsemiyor muydu?  Erdoğan Kürtçe selam vermiyor muydu?  Ama umut dolu günler sona erdi. Şeytan, istediğiniz tüm gücü tekelinize alabileceğinizi mi fısıldıyor?  Türk tarihini acılı hale getirmek için silah kullanmaya ve başkalarını tehdit etmeye devam etmek niyetinde misiniz?

Abdullah Öcalan önemli bir düşünürdür. Bir arada yaşama düşünürü. Türkiye'nin tüm liderleri, eğer insanlar arasında barış istiyorsanız, ne silaha ne de tehdide ihtiyacınız var. Sadece hapishane hücresinin kapısını açabilirsiniz. İnanıyorum ki Abdullah Öcalan'da gelecek için bir kilit var.”