JIN TV çalışanlarına saldırı protesto edildi

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’de JIN TV aracını SİHA ile hedef alarak bir çalışanı katletmesi ve bir çalışanı da ağır yaralaması Hamburg’da yapılan bir mitingle protesto edildi

İşgalci Türk devletinin geçtiğimiz perşembe günü Qamişlo-Amûdê arasındaki yolda JIN TV çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı kınamak amacıyla Almanya’nın Hamburg kentinde miting düzenlendi.

Hamburg Rojbin Kadın Meclisi ve Defend Rojava bileşenleri tarafından yapılan mitingde, SİHA ile saldırıda katledilen JIN TV çalışanı Necmeddin Feysel Hecî’nin posterleri ve “İşgalci Türk ordusu elini Kurdistan’dan çek” yazılı pankart taşındı.

Mitingde bir konuşma yapan Rojbin Kadın Meclisi temsilcisi Leyla Kaya, basın emekçilerine yönelik saldırının tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu söyledi. “Bizi katlederek mücadelemizi bitiremezsiniz” diyen Kaya, Kürtlerin özgürlüğüne sevdalı bir halk olduğunu ifade ederek, bedeli ne olursa olsun bu yoldan asla dönmeyeceklerini vurguladı.

Defend Kurdistan adına konuşan kadın hakları aktivisti Anja Flach da Türk devletinin başta Rojava olmak üzere Kürt halkının tüm kazanımlarını hedeflediğini, bugün de KDP eliyle Kürtler arası bir savaşın zemininin yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Saldırının aynı zamanda kadın özgürlük mücadelesine karşı yapılmış alçakça bir saldırı olduğunu dile getiren Anja Flach, bu katliamlar karşısında faşist Erdoğan’a destek olan ve suskun kalan batılı devletlerin de en az bu katliamı yapan insanlar kadar suçlu olduğuna dikkat çekti.

Protesto mitinginde sık sık “Jin Jiyan Azadî”, “Terörist Erdoğan” ve “Bijî Berxwedana Rojava” sloganları atıldı.