GÖRÜNTÜLÜ

Jîna Emînî Sydney’de anıldı

Jîna Emînî’nin katledilişinin 2’nci yıl dönümünde düzenlenen anmada konuşan Eşbaşkan Brûsk Ayveri, özgür yaşam felsefesinin Rojava Devrimi’nden sonra Jîna Devrimi ile de evrensel bir boyut kazandığını söyledi.

İran devleti tarafından 2 yıl önce örtünme kurallarına uymadığı bahanesiyle işkence edilerek katledilen Kürt kızı Jîna Emînî, Avustralya’nın Sydney kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) düzenlenen kitlesel bir etkinlikle anıldı.

Anma toplantısında bir konuşma yapan DKTM yönetiminden Ronahî Qendîl, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikriyatı olan olan “Jin, Jiyan, Azadî” şiarıyla Rojhilat Kurdistan’ında ve İran’da yaşanan hareket ile özgürlük mücadelesinin farklı bir boyut kazandığını ve dünya genelinde umut haline geldiğini vurguladı.

Daha sonra söz alan Avustralya Demokratik Kürt Toplum Federasyonu Eşbaşkanı Brûsk Ayveri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik özgür yaşam felsefesinin başta Kürt halkı olmak üzere tüm ilerici insanlık için ne denli önemli ve etkili olduğunun Rojava Devriminden sonra “Jîna Devrimi” ile de evrensel bir boyut kazandığını belirtti.

Anma etkinliği Jîna Emînî anısına hazırlanan slayt gösterisinden sonra “Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarıyla son buldu.