Kassel’de işgal saldırılarına karşı bilgilendirme standı

Almanya’nın Kassel kentinde Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik savaş suçları konusunda kamuoyu bilgilendirmesi amacıyla stant kuruldu.

Almanya’nın Kassel kentinde Make Rojava Green Again, Women Defense Rojava ve RiseUp4Rojava üç günlük stant açtı.

Standın son gününde Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik savaş suçları teşhir edildi.

Kurulan stantta halkın maruz kaldığı saldırılara dair fotoğraflar, videolar ve belgeler sergilendi. Ayrıca, Türk devletinin savaş suçları hakkında bilgi veren broşürler dağıtıldı.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’deki imha saldırılarının sivillere büyük bir zarar verdiğini belirten eylemciler, “Rojava, 2011'deki Suriye iç savaşının ardından özerk bir yönetime kavuştu ancak, Türkiye, 2018'den beri bölgede soykırım saldırıları düzenliyor. Türk devletinin son saldırıları nedeniyle yüzlerce sivil hayatını kaybetti ve yüz binlercesi yerinden edildi. Ayrıca, bölgenin altyapısı da büyük zarar gördü.

Türk devleti, sivilleri hedef alarak savaş suçu işliyor. Sivil yerleşim yerleri bombalanıyor, siviller öldürülüyor ve işkenceye maruz bırakılıyor. Uluslararası hukuk uzmanları, Türk devletinin Rojava'da işlediği suçları savaş suçu olarak nitelendiriyor. Ancak, Türk devleti bu suçları reddediyor” diyerek Türk devletinin derhal durdurulması gerektiğini vurguladı.