Kassel, Freiburg ve Graz’da eylemler

Almanya’nın Kassel ve Freiburg ile Avusturya’nın Graz şehirlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemler gerçekleştirildi.

KASSEL

Almanya’nın Kassel şehrinde yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için Belediye binası önünde bir araya geldi. Saat 17’de başlayan eylemde polisin eylemcilerin elindeki Öcalan posterleri ve flamalara el koymak istemesi nedeniyle bir arbede yaşandı. Olayda bir genç eylemci gözaltına alındı.

Bu durumu protesto eden eylemciler Belediye binası önündeki tramvay yolunu trafiğe kapattı. Polisin gözaltına alınan genci serbest bırakılmasının ardından eylem sona erdirildi.

FREIBURG

Freiburg’ta Alte Synagoge meydanında bir araya gelen çok sayıda Kürdistanlı PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi protesto etti.

Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Nuda Kadın Meclisi ve Freiburg Alevi Kültür Dergahı üyelerinin de aralarında bulunduğu kitle buradan bir yürüyüş başlattı. "Biji Serok Apo", "Öcalan'ın Sağlığı Sağlığımızdır", "Be Serok Jiyan Nabe" sloganlarıyla şehir merkezine yürüyen kitle adına burada bir basın açıklaması yapıldı.
Öcalan'dan uzun süredir haber alınmamasının kaygı verici boyutu da aştığını belirtilen açıklamada, Türk devletinin bu tecrit politikasından bir an önce vazgeçmesi gerektiği vurgulandı. Bu konuda uluslararası güçlerinde gerekli hassasiyeti gösterip bu suça ortak olamaması çağrısı yapıldı. Açıklamanın ardından eylemciler tekrar sloganlarla Alte Synagoge meydanına yürüyerek eylemlerime son verdi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz şehrinde de Südtrolplatz’da bir araya gelen çok sayıda Kürdistanlı Öcalan üzerindeki tecridi protesto etti.

Öcalan lehine sloganların atıldığı eylemde YPG, PKK bayrakları taşındı.

Eylemciler adına konuşan Civaka Azad eş başkanı Halis Sever, eylemlerini süreceğini ve Kürt hareketini tanımayan uluslararası güçlere karşı direnişin süreceğini belirtti.