Katalan gençler Abdullah Öcalan hamlesini sahiplenmeye çağırdı

Katalonya Özgürlükçü Gençlik Örgütü (BATZAC), kendi bünyesinde bulunan çalışanlarını ve aktivistlerini “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa barışçıl çözüm” hamlesine katılmaya ve sahiplenmeye davet etti.

Katalonya da aktif bir şekilde çalışma yürüten anti-kapitalist anarşist yapısıyla bilinen BATZAC, “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa barışçıl çözüm” hamlesinin ikinci aşamasına ilişkin tüm örgütsel yapısına bir çağrıda bulundu. 

BATZAC, sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan uluslararası kampanyayı desteklediklerini ve katıldıklarını belirtti. 

Kürdistan özgürlük hareketi ve lideri Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır Türk Devleti’nin elinde tutsak olmasına derin tepkiyi göstermek istediklerini ifade eden BATZAC, Abdullah Öcalan’ın esaret koşullarının sürdürülemez nitelikte olduğunu kaydetti. 

Uluslararası otoritelerin Türk devletine karşı sessizliğinin bu suça ortak olduklarını ortaya koyduğu tepkisinde bulunan BATZAC, şunları ekledi: “İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan, işkencenin bir başka biçimi olan mutlak tecrit altında.  Avukatlarıyla iletişim kuramıyor, akraba, arkadaş ve yoldaşlarıyla görüşemiyor ve üç yıldır hiçbir yaşam belirtisi yok.” 

Çağrının devamında Rojava’da yaşam bulan Demokratik Konfederalizm paradigmasına atıfta bulunularak, şunlar ifade edildi: “Kuzey Suriye'deki Rojava devrimi gibi örneklerin  Kürt halkının gücünü ve Abdullah Öcalan'ın önerdiği devlet karşıtı, adem-i merkeziyetçi, anti-kapitalist ve anti-ataerkil bir model olan Demokratik Konfederalizme olan inancını ortaya koyuyor.  Dolayısıyla onun hapsedilmesi, bütün bir halkın muhalif ideolojisini tuzağa düşürme iradesi anlamına geliyor. Abdullah Öcalan Kürt sorununu çözmeye yönelik siyasi sürece katılma ve fikirlerini geliştirmeye devam etme özgürlüğüne sahip olduğunda, sonuç hepimiz için daha fazla özgürlük ve barış olabilir."

BATZAC tüm örgütsel yapısına ve aktivistlerine bir çağrıda bulunarak, “Genç anarşistler olarak Kürt özyönetimi için özgürleştirici önerileri benimsiyor ve savaşan ve direnen herkesin özgürlüğünden yoksun bırakılmasını reddediyoruz.  Bu nedenle Kürt liderin serbest bırakılması talebiyle kampanyaya katılıyor, topraklarımızdaki yoldaşlarımızı 1-10 Ekim tarihleri arasında Kürdistan'la ve kampanyayla aktif bir dayanışmaya davet ediyoruz” dedi.

Orijinal adı Batzac-Joventuts Llibertaries olan BATZAC, Katalonya’da faaliyet gösteren anti-kapitalist ve anarşist bir gençlik örgütü. Etkili bir örgütsel yapıya sahip olan BATZAC, Kürt halkıyla dayanışma, feminist hareketler ve anti-faşist kampanyalara katılarak, aktif çalışmalar yürütüyor.