KCÊ-E: Êzidîler geleceğini faşist ve yandaşlara yem etmeyecek

Avrupa Êzidî Toplumu Koordinasyonu, "Êzidî toplumu, kendi geleceğini ve örgütlülüğünü, faşist anlayışın hegomonik siyasetine ve kimi yandaş çevrelerin rantiyeci emellerine yem etmeyecek" dedi.

Avrupa Êzidî Toplumu Koordinasyonu (KCÊ-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Son dönemde Ezdixan’ın kalbi ve merkezi olan Şengal‘e dönük saldırıların yoğunlaşmasına paralel olarak, diğer parçalarda ve yurt dışında da yaşayan Êzidî toplumuna karşı sistemli bir böl-yönet stratejisi güdülmektedir. Bakur’da oluşan boşluktan istifade edilerek, halkımızın direngen yönünü aşındırarak yurtsever özünü boşaltmaya dönük özgün ve kirli bir siyaset yürütülmektedir. Bu konuda hem dışarıdan ve maalesef içeriden de kimi kesimlerin zafiyetleri insafsızca kullanılmaktadır. Özellikle Êzidî köyleriyle ilgili var olan bazı sıkıntılar deşilip körüklenerek, rant elde etme ve toplum üzerinde tahakküm kurma çabaları yürütülmektedir. Halkımız içinde kimi kişisel zafiyetleri manipüle edilip toplumun genelini iradesizleştirme, hakir görme ve alenen aşağılama yöntemine başvurulmaktadır" denildi.

'ÊZİDÎLER KİMLİĞİNE VE İNANCINA SAHİP ÇIKACAK'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Bu kirli strateji, egemen faşist aygıtla birlikte koordineli bir şekilde hayata sokulduğu görülmektedir. Herkes tarafından bilinmelidir ki Êzidî toplumu, bağrından çıktığı, bir dönem için uzaklaşmak zorunda bırakıldığı ama yüzünü ve yönünü yeniden çevirdiği kendi ana topraklarında artık mağdur ve nesne olmayı kabul etmeyecek, iradesi ve örgütlülüğüyle kimliğine ve inancına sahip çıkacak; onurlu, özgür ve ortak yaşam için verilen mücadele sürecinin öznesi olacaktır.
Bu bağlamda, ilgili bütün tarafları yeniden uyarıyor; olumsuz, yıkıcı düşünce ve faaliyetlerinden vazgeçmeye çağırıyoruz.

Bilinmelidir ki onurlu, özgürlükçü ve direnişçi Êzidî toplumu, kendi geleceğini ve örgütlülüğünü, faşist anlayışın hegemonik siyasetine ve kimi yandaş çevrelerin rantiyeci emellerine yem etmeyecek ve baş eğmeyecektir. Zafer, köleci sistem ve onun köle ruhlu beslemelerinin değil, onuru ve özgürlüğü için mücadele edenlerin olacaktır."