KCDK-E, 14 Ağustos yürüyüşlerine çağırdı

KCDK-E, tüm Kürdistanlıları ve demokratları seferberliğe çağırdı, "Kürdistan'daki soykırıma, işgale ve faşizme karşı 14 Ağustos yürüyüşlerine katılalım" dedi.

 

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türk devletinin Kürdistan’daki saldırıları ve işgaline karşı tüm Kürdistanlıların ulusal bir duruş sergileyip Kürdistan'ı savunması gerekmektedir. Kürdistanlılar ve dostları seferberlik ruhu ile 14 Ağustos'ta tüm Avrupa ülkelerinde, Kanada ve Avustralya’da gerçekleşecek yürüyüşe katılarak, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direnişi geliştirmeli, Kürdistan’ın kazanımlarını ve geleceğini sahiplenmek için Kürdistan'ı savunmalı" denildi.

'KÜRTLERİN DE DEMOKRATLARIN DA GÖREVİ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Kürdistan toprakları soykırımcı Türk devletinin işgali altında. AKP-MHP faşizmi tükenmişliği ve derinleşen krizini gizlemek için tüm kirli yöntemlerle Kürdistan’da katliam politikalarını sürdürmektedir. Bu saldırılarda başarısız ve sonuçsuz kalan işgalci Türk ordusu kimyasal silahlar kullanarak savaş suçları işlemektedir.

Yine Güney Kürdistan’da kurduğu askeri üsler üzerinden sivil halka dönük terör estirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ain Issa'nın Sefawiyê köyünde yaşayan Zêdan Xelef El Isa ailesinin evini tanklarla hedef aldı. Saldırıda aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti.

AKP-MHP faşist ittifakı Türkiye'yi bir halklar hapishanesine çevirerek, batma noktasına gelen iktidarını ırkçılığı pompalayarak, halklar arası çatışmayı körükleyerek kurtuluş yolu arıyor. Her tarafı sarmış orman yangını felaketlerini Kürt halkının üzerine yıkarak sivil halka dönük linç saldırıları organize ediyor.

Konya’da gerçekleştirilen ırkçı katliamda katiller teşvik edilerek 7 kişilik bir aile yok edildi, evleri ve cesetleri yakıldı.

Tüm bu katliam ve saldırılara karşı başta Almanya dostların organize edeceği Düsseldorf DEFEND KURDISTAN’ın merkezi yürüyüşü olmak üzere 14 Ağustos’ta tüm ülkelerdeki yapılacak yürüyüşlere katılmak tüm Kürdistanlıların ulusal, tüm demokratların, devrimcilerin de insanlık görevi olmaktadır.  

'FAŞİZMİ VE DİKTATÖRLÜĞÜ YENECEĞİZ'

Tüm bu yürüyüşleri Avrupalı dostların oluşturduğu Defend Kurdistan, Avrupa'daki Kürdistanlı kurumların oluşturduğu 'Ji Bo Yekîtiya Netewiya Kurdistan/Ewropa' ve Türkiyeli Kuzey Kürdistanlı, Asuri, Ermeni, Çerkes, Laz, Alevi, Êzidî kurumların oluşturduğu ADBG ile birlikte organize ederek faşizmi ve diktatörlüğü birlikte yeneceğiz, diyoruz.

Bu süreçte AKP-MHP faşizminin Kürdistan’daki işgal ve katliam politikalarına karşı sessiz kalmak ve karşı koymamak bu katliamlara onay vermek ve ortak olmaktır. Gün her yerde ulusal ve insanlık değerlerine sahip çıkmak için Kürdistan’daki işgal ve katliam politikalarına karşı sesini yükseltmektir.

Kürdistan’daki işgale, soykırıma, tecride, faşizme dur demek, direnişe, onuruna sahip çıkmak, Kürdistan’ı savunmak için herkes 14 Ağustos yürüyüşlerine katılmalıdır.  

Her Kürdistanlı seferberlik ruhu ile yürüyüşe katılmalı ve çevresini de yürüyüşe katarak TC işgaline karşı ulusal bir duruş sergileyip Kürdistan'ı savunmalı.

Tüm Türkiyeli, Laz, Çerkes, Asuri, Ermeni, Süryani, Alevi, Müslüman, Êzidî, demokrat herkes özgür ve eşit ortak yaşam için AKP-MHP faşizmine karşı Kürdistan'ı savunmalı.

KCDK-E olarak savaşa karşı barışı, faşizme karşı demokrasiyi, baskılara karşı özgürlüğü, doğa ve tarihi yıkıma karşı ekolojiyi, erkek egemenlikçi anlayışa karşı kadın özgürlüğünü savunan herkesi 14 Ağustos’ta yapılacak yürüyüşlere katılarak diktatör Erdoğan’a karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz."