KCDK-E: 2 Eylül'de Önder Apo için yürüyoruz

KCDK-E, "Özgür Önderlik Özgür Halktır" şiarıyla 2 Eylül’de Strasbourg, tüm Avrupa, Avustralya ve Kanada’daki yürüyüşlere çağırdı.

Avrupa Demokratik Kurdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Rêber Apo üzerinde sürdürülen tecrit özgür Kürt kimliğinin yok edilmesi sistemine dayanmaktadır. Kürt halkına karşı süren soykırımı tamamlamak için topyekûn bir saldırıyı temsil etmektedir. Rêber Apo, Kürt varlığının ve özgürlüğünün temsilcisi haline geldiğinden beri saldırıları hep birincil hedefi olmuştur. Rêber Apo şahsında uygulanan bu tecrit aynı zamanda Kürt soykırımını hedefleyen bir amaç taşımaktadır" denildi.

'ÖZGÜR KÜRDÜN İRADESİ HEDEFTE'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Rêber Apo’ya uygulanan tecridin hedefinin Kürt sorununun demokratik siyasetle çözme planına karşı olduğu biliniyor. Dolayısıyla uluslararası güçlerin eliyle süren tecrit, özgürlük, demokrasi ve Kürt sorununun çözümüne yönelik bir saldırıyı temsil etmektedir. Kürt sorunu çözülmemeli, çıkar çatışmaları ve savaş devam etmelidir. Özgür Kürtlerin iradesi ve varlığı yok edilmelidir.

 Rêber Apo, başta ABD ve Türkiye olmak üzere uluslararası güçler tarafından tecrit altında tutuluyor. Bu anlamda özgür Kürtlerin varlığını yok etmek isteyenler ve dolayısıyla soykırımcı Türkiye devletine en büyük desteği verenler ABD ve kapitalist modernite sisteminin güçleridir. Bu tutumlarıyla, ABD ve diğer uluslararası güçler, Kürt halkına yönelik soykırımda yer alarak, doğrudan suç ortağı olmaya devam ediyorlar.

Başta ABD olmak üzere tüm uluslararası güçler, AKP-MHP faşizminin saldırılarıyla süren ve akan kanı desteklemekten vazgeçmelidirler. 25 yıllık tecrit, işçilere, kadınlara ve gençlere daha da yoğun baskılar, daha fazla katliam ve vahşetten başka bir şey sağlamadı.

 Kürt halkına yönelik saldırılar, başta kadın ve gençler olmak üzere tüm diğer halkları hedef almaya devam etmektedir. İşgalci Ortadoğu coğrafyası ve Kurdistan’ı kimyasal dahil her türlü kirli savaş yöntemleriyle kana boğmaktadır. NATO üyesi ve ordusu olarak tüm uluslararası güçler adına savaş suçu işlemektedir.

'İMRALI TECRİDİ SOYKIRIM TEHLİKESİDİR'

Biliyoruz ki Rêber Apo’ya karşı uygulanan tecrit Kürt sorunun demokratik yoldan çözülmemesi için sürdürülen bir savaş yöntemi ve Kürt halkının soykırımına yol açacak bir tehlikeyi kapsamaktadır. İşte tam da bunun önüne geçmek için Kürt halkının iradesi olan Rêber Apo’nun gerekçesiz ve derhal serbest kalması, özgür koşullarda yaşayarak demokratik mücadelesini sürdürebilmesi en temel zorunluluk haline gelmiştir."

HALK YÜRÜYÜŞE ÇAĞRILDI

KCDK-E, açıklamasının sonunda şu çağrıyı yaptı:

"Halkımızı, dostlarımızı, insanlığı Kürt halkının haklı talebi etrafında kenetlenerek Önder Apo’nun derhal serbest kalması, özgür koşullarda yaşayarak demokrasi ve özgürlük mücadelesini vermesi için kararlı duruşla mücadeleyi yükseltmeye, 'Özgür Önderlik, Özgür Halktır' şiarıyla 2 Eylül günü (Güney Almanya İsviçre) Strasbourg’da ve tüm Avrupa, Avustralya ve Kanada’da gerçekleşecek yürüyüşlere aktif katılmaya çağırıyoruz.
Yürüyüş adresi Place de la république 67000 Strasbourg, saat:10:00."