KCDK-E'den 31'nci Kürt Kültür Festivali için 'teşekkür' mesajı

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Almanya’nın Frankfurt kentinde cumartesi günü düzenlenen 31’inci Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin "başarılı" geçtiğini belirterek, teşekkür etti.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, “31. Uluslararası Kürt Kültür Festivali 'Lozan’ın 100. yılında Kürt sorununa çözüm, Kurdistan’a statü' şiarıyla kutlandı” diye hatırlattı.

KCDK-E şunları ekledi:

“‘Lozan’ın 100’üncü yılında Kürt sorununa çözüm, Kurdistan’a statü’ şiarıyla düzenlenen festival, Paris’te katledilen Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl’a adandı

Sabahın erken saatlerinden itibaren festival alanı dolmaya başlayan Avusturya, İsviçre, Fransa’nın Paris, Strasbourg, Hollanda ve Belçika’dan on binler Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleşen 31. Uluslararası Kürt Kültür Festivali akın etti.

Tertip Komitesi, her alan için ayrı ayrı sorumluluk üstlenen yüzlerce görevli, federasyonlar, meclisler, basın çalışanları Kürt halkına ve özgürlük mücadelesine yakışır bir görkemde festival gerçekleştirdiler.

Çocuk, yaşlı, kadın ve genç Avrupa’nın her yerinden otobüsler ve ulaşım araçlarıyla 50 binin üzerinde kitle seferber oldu. Kürt halkının dostları, enternasyonalistler, aydınlar, devrimciler, demokrat ve aydınlar bu görkemli festivalde yer alarak ortaklaştı. Kürt kültürünü tanıtan renga renk stantlar açıldı. 35 dereceyi aşan sıcağa rağmen alan hınca hınç dolduran kitlenin coşkusu festivale katılan sanatçıların görkemli müzikleriyle zirve yaptı.

Festivale katılan on binler Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için hamle niteliğinde sloganlar atarak, tecritte karşı mücadelede kararlılıklarını yenilediler. Alanı dolduran on binler tek bir ses olarak Önder Apo’nun fotoğraflarını açarak “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarını haykırdı.

31. Uluslararası Kürt Kültür Festivali, soykırımcı Lozan Antlaşması’na karşı coşkunun, kararlılığın, ulusal birlik ruhuyla Önder Apo’nun çizdiği yolda Kurdistan’a statü sağlanmasının talebinin öne çıktığı bir manifesto niteliğindeydi.

KCDK-E olarak 31. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne büyük bir heyecanla katılan kadın, genç, çocuk ve yaşlı tüm halkımızı, enternasyonalist dayanışmalarını gösteren dostları, devrimcileri, demokratları aydınları, festival öncesi büyük özveriyle çalışarak Kürt halkını festivale seferber eden herkesi, alanda tam bir disiplinle 35 derece sıcağın altında görevini başarıyla yerine getiren tüm çalışanlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Ayrıca 31. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne gerekli izinleri veren Frankfurt Belediyesi’ne Kürt halkı adına teşekkür ediyoruz.”