KCDK-E ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ hamlesine katıldı

Avrupa Demokratik Kurdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununda siyasi çözüm talebiyle 10 Ekim’de başlatılan küresel hamleye katıldıklarını duyurdu.

Yurtdışında yaşayan Kurdistanlıların en büyük çatı örgütü olan KCDK-E, 10 Ekim’de Kürt halkının dostlarının 100’ü aşkın merkezde basın açıklamaları ile duyurduğu küresel hamleye ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Mülheim Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, KCDK-E eş başkanları, KON-MED eş başkanları ile bağlı federasyonların eş başkanları katıldı.

Açıklama KCDK-E Eş Başkan Zübeyde Zümrüt tarafından okundu. Zübeyde Zümrüt, KCDK-E olarak Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ile Kürt sorunun siyasi çözümü için başlatılan uluslararası kampanyaya katılım sağladıklarını belirtti.

Açıklamada, “ Halkların Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasal çözüm için 10 Ekim’de başlatılan hamleyi selamlıyoruz. 25 yıldır İmralı’da tek kişilik hücrede esaret altında tutulan Önder Apo’nun etrafında bir çember olan uluslararası hamle özgürlük mücadelemizin en önemli dönüm noktası olmuştur” denildi.

10 Ekim’de Kürt halkının dostlarının dünyanın dört bir yanında basın açıklamaları ile ilan ettikleri hamleye dikkat çeken Zübeyde Zümrüt, şöyle devam etti:

“Şimdiden 100 merkezi aşan ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa siyasi çözüm’ çağrısı paha biçilmez bir değerdedir. Kürt halkının özgürlük mücadelesine muazzam bir katkı olarak sunulan bu duruş Bangladeş, Tokyo, Hindistan, Kenya, Güney Afrika, Latin Amerika ve Avrupa’ya kadar dünyanın birçok yerinde eş zamanlı gerçekleştirilmiştir. Gerçekleşen çağrılarda dünya halkları Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri ve oluşturduğu paradigma uluslararası bir boyutta sahiplenilmiştir. Uluslararası komploya karşı gerçekleşen, bu uluslararası çıkış-sahiplenme Önder Apo’nun özgürlüğü ve Kürt sorununun siyasi çözümünün önündeki tüm engellerin bertaraf edilmesinin ilk ama önemli bir adımı olmuştur. Öyle ki hamlenin başarıya ulaşmasının en belirleyici adımı olduğu kesindir. Önder Apo şahsında Kürt halkına karşı yürütülen soykırım, inkâr, teslimiyet politikalarına karşı uluslararası bir hamle olan bu enternasyonalist atak 3. Dünya devriminin temelini oluşturmaya adaydır. Dünya halkaları şimdiden halkların kardeşliği ve Önder Apo için kendini kalkan yapmaktadır. Çeşitli milliyetler halklar, sendikalar, kurumlar, kadınlar, gençler her gün yeni bir çağrıyla bu hamleye katıldıklarını ilan etmektedirler. Önder Apo’nun avukatları ve ailesiyle görüşmesine izin verilmesi ve hatta siyasi rolünü oynaması için cezaevinde çıkması gerekiyor. Ortadoğu ve Kurdistan coğrafyasının istikrara kavuşabilmesi Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü temel çözümdür. KCDK-E olarak bizde Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ile Kürt sorunun siyasi çözümü için dostlarımızın başlattığı uluslararası kampanyaya tüm gücümüzle destek veriyoruz. Avrupa, Avusturalya ve Kanada’da yaşayan halkımız, bileşenlerimizi, diploması dahil tüm çalışan yapımızı “Önder Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa çözüm” kampanyasına tüm gücüyle katılmaya, kadınlar, gençler ve tüm toplumsal yapımızı, siyasi, hukuki, diplomatik ve halk faaliyetleriyle kesintisiz olarak hamleyi geliştirmeye ve sahiplenmeye çağırıyoruz.”