KCDK-E'den 32. Kürt Kültür Festivali için 'teşekkür' mesajı

Avrupa’nın onlarca ülkesinden festivale katılan on binlerin muhteşem bir sahiplenişle hamlenin yeni evresine hazır olduklarını haykırdığını belirten KCDK-E, festival için seferber olan Kürt halkına ve Kürt dostlarına teşekkür etti.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (Kongreya Civakên Demokratîk ên Kurdistaniyên li Ewrupa-KCDK-E), yaptığı yazılı açıklama ile, 32. Kürt Kültür Festivali’ne katılan on binlere teşekkür etti.

KCDK-E, “Tecrit ve İşgali kıralım, Önder Apo’yu Özgürleştirelim” şiarıyla düzenlenen 32. Kürt Kültür Festivali’nin 21 Eylül’de Almanya’nın Frankfurt kentinde on binlerin coşkulu katılımıyla gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi:

“Sömürgeci devletlerin yüz yılı aşkın bir zamandır Kürt halkına yönelik dört parçada uygulamaya koyduğu fiziki ve kültürel soykırıma karşı kültürel direnişin görkemli bir karşı duruşu oldu.

Avrupa’nın her tarafından on binlerin katılımının gerçekleştiği 32. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nde Kürt halkı ve dostları hem irade beyan etti hem de kültürel asimilasyona karşı kültürel değerlerine bağlılığını alanda coşkulu halaylarını çekerek ortaya koydu.

HALKIMIZ HAMLENİN YENİ EVRESİNE HAZIR

Festivale katılan on binler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve onun özgürlüğü için yürütülen mücadelede kararlı duruşunu yineledi.

26 yıldır süren tecrit ve esarete karşı Avrupa’nın onlarca ülkesinden festivale katılan Kurdistanlılar, dostlar, kadın, çocuk, yaşlı, genç on binler muhteşem bir sahiplenişle hamlenin yeni evresine hazır olduklarını haykırdılar.

Başta Almanya olmak üzere, Fransa, İsviçre, Hollanda, Belçika ve daha birçok Avrupa ülkesinden otobüs ve taşıtlarla binlerce insan Frankfurt’a aktı.

Katılımın ana gövdesini oluşturan Almany,a kararlı bir çalışma sergileyerek kadınların ve gençlerin alanı hınca hınç doldurduğu bir seferberlik yaptı. Alanı dolduran on binlerce kadın, Önder Apo’nun kadın eksenli paradigmasına sahip çıkarak sorumluluk bilinciyle festivale seferber oldu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük ve Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesine başından beri tüm güçleriyle katılan enternasyonalistler ve çeşitli ülkelerden dostlar, Frankfurt’ta Önder Apo’yu sahiplenerek onun uluslararası bir lider olduğunu ifade ettiler.

KCDK-E olarak 21 Eylül’de Frankfurt’a seferber olan on binlere, başta kadınlara, gençlere, enternasyonalistlere, dostlara, devrimci, demokrat, aydın insanlıktan yana olan herkese ve haftalardır bu festivale kapı kapı gezerek seferber eden herkese, alanda disiplinle çalışıp görev yapan herkese teşekkür ediyoruz.