KCDK-E’den Uzun Yürüyüş’e çağrı: Önder Apo’nun özgürlüğü hayati önemde

“Gençlik tecride karşı sesini yükseltiyor” diyerek, Kürt halkını, tüm gençliği ve dostlarını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gerçekleştirilen “Uzun Yürüyüş” için sefer olmaya çağırdı.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), “Önder Apo‘ya Özgürlük” şiarıyla bugün Bielefeld’de gerçekleştirilen konferansla startı verilen ve 20 Eylül’e kadar sürecek Uzun Yürüyüş için “seferber olalım” çağrısı yaptı.

Açıklamada, “İlki 1983 yılında 17 Hanau ve Hannover’den iki koldan gerçekleştirilen ve 17 gün süren Uzun Yürüyüş, Mazlum Doğan’ın şehadet haberinin ardından yapılmıştı. Kurdistan’da baskıların katmerleştiği ve insanların her gün işkencelere maruz kaldığı ağır bir süreçti. 41 yıl önce gerçekleşen bu ilk Uzun Yürüyüş’te şehitler Hozan Sefkan, Kasım Engin ve Hozan Mizgîn de yer almıştı” hatırlatması yapılarak, “Faşist Türk devletinin saldırı ve katliamları hiç bitmedi. Önder Apo’nun İmralı işkence sisteminde esaret altına alınmasıyla birlikte Türkiye ve Kurdistan coğrafyası sivil katliamlarında sürdüğü bir süreci yaşamaya devam etmektedir” denildi.

“ÖNDER APO’NUN FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜ HAYATİ ÖNEMDE’

Açıklama şöyle devam etti: “Ortadoğu’nun içine düştüğü savaş çıkmazını ve Türk devletinin soykırımcı işgalini durdurmanın tek çözüm adresi olan halklar önderi Önder Apo’nun özgürlüğünden geçtiği bilinmektedir. Önder Apo’nun demokratik ulus fikriyle savaşların son bulması ve coğrafyalara barışın gelmesi mümkündür.

Bu tarihsel gerçek ışığında Kürt halkının varlığını sürdürmesi ve özgürleşmesi için Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü hayati bir öndemdedir.

'UZUN YÜRÜYÜŞ EYLEMİ COŞKUYLA SÜRÜYOR'

Önder APO’nun özgürlüğü Kürt halkının ve ezilen tüm halkların özgürlüğüdür gerçeğiyle gençlik tecride karşı sesini yükseltiyor. 15-20 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın NRW bölgesinde başlatılan ‘Uzun Yürüyüş’ eylemi coşkuyla sürüyor.

Uzun Yürüyüş’e katılacak gençler 16 Eylül ile 20 Eylül tarihleri arasında her gün farklı şehirlerde yürüyüşler gerçekleştirecek. Kürt ve enternasyonalist gençler, Bielefeld, Hamm, Dortmund, Essen ve Duisburg kentlerinde Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için alanlarda olacak.

KCDK-E olarak yurtsever halkımızı tüm gençliği ve dostları uzun yürüyüşe seferber olmaya çağırıyoruz.”