KCDK-E: Soykırımcı saldırılara karşı ayağa kalkalım!

KCDK-E, "Tüm halkımızı ve dostlarımızı seferber olmaya ve bu soykırımcı saldırıya karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz" dedi.

KCDK-E Eşbaskanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları Suka Kevın Caddesi'nde seyir halindeki aracı bombaladı. Sivil halkın bulunduğu caddede gerçekleşen bombalamada sivil halktan 2 şehit ve yaralıların olduğu bildiriliyor" denildi.

'EVRENSEL DEĞERLERİ ÇİĞNEMEYİN'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"İşgalci Türk devletinin sivil halkın bulunduğu yerleşim yerlerini bombalaması soykırımcı emellerini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Şengal Özerk Yönetimi defalarca tehlikenin boyutlarına işaret etmiş ve uluslararası güçleri ve dünyayı önlem almaya çağırmıştı.

Êzidî Kürtler üzerindeki tehlikenin boyutlarının bir soykırım düzeyinde olduğunu belirterek Şengal’e statü tanınması konusunda harekete geçilmesini belirtmişti.
Avrupa devletlerinin ve uluslararası güçlerin sessizliğinin işgalci Türk ordusunu cesaretlendirdiğini ve böylece açık bir soykırım hedefiyle Êzidî Kürtleri yok etmek için tehdit oluşturan saldırıları sürdürdüklerini ortaya koymuştuk.

Bu çağrımızı yeniliyoruz, kendi çıkarlarınız için insanlık tarihinin en eski halkı olan Êzidî Kürtleri kurban etmeyin. Kendi hukuklarınızı, evrensel değerleri çiğnemeyin. İşgalci Türk devletini durduracak tüm önlemleri derhal devreye koyun. Sessizliğiniz bu soykırıma ortaklık anlamına gelecektir.

Yurtsever halkımızı, insanlığı, dostları ve duyarlı herkesi Şengal halkının yanında durarak, soykırımcı Türk devleti karşısında tavır almaya ve saldırıları durdurmaya çağırıyoruz.

KCDK-E olarak tüm halkımızı ve dostlarımızı bulunduğu her yerde seferber olmaya ve bu soykırımcı saldırıya karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz."