KCDK-E, Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne çağırdı

Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne çağıran KCDK-E, "Onurumuza, toprağımıza, tarihimize ve kültürel tüm değerlerimize sahip çıkalım" dedi.

Avrupa Demokratik Kurdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Avrupa'nın bir çok ülkesinden katılımın gerçekleşeceği festival 'Lozan’ın 100. yılında Kürt sorununa çözüm, Kurdistan’a statü' şiarıyla 9 Eylül Cumartesi günü Almanya’nın Frankfurt kentinde Rebstockpark’ta gerçekleştirilecek." denildi.

'SEFERBER OLALIM, BÜYÜK KATILIM SAĞLAYALIM'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Bu yıl 31. gerçekleştirilecek olan festival, Paris’te katledilen Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl’a adandı.

31. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne Avusturya, İsviçre, Fransa’nın Paris, Strasbourg, Hollanda ve Belçika’dan halkımız ve dostları seferber olacak. Tüm ülkelerden otobüsler tutulmuş, ayrıca alanda otobüs ve araçların park etmesi için kapsamlı park alanı ayrılmıştır.

 31. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nde Kurdistan, Türkiye ve Avrupa’dan sanatçılar ve konuşmacılar sahne alacak. Yine görkemli govend gösterileri eşliğinde on binler halay çekecek. Yöresel kıyafetleriyle denbejlerin klamları festivale katılanları Kurdistan’ın diyarlarına götürecek. Çocuklar için ayrılan eğlence ve kültürel çalışmaların yanı sıra onlarca değişik sergide kitaplar ve yöresel kıyafetler satılacak.

Asimilasyon, baskı, fiziki, kültürel ve tarihi soykırım politikalarına rağmen halkımız büyük bedeller ve fedakârlıklara oluşturduğu ulusal değerlerini ve kültürünü korumaktaki kararlılığını sürdürmektedir.

Dört parça Kurdistan’dan konuşmacıların olacağı festival, ulusal ve kültürel bir şölen olarak Kurdistan halkının 'Kurdistane bipareze' sloganı ile sömürgeciliğe karşı ulusal bir duruş ortaya koyacağı dünyaya bir mesaj olacaktır.

Festivalde Başkan Apo’nun önerdiği kadın eksenli özgürlük çizgisi etrafında bir araya gelinerek tecride karşı özgürlük, eşitlik, demokrasi sloganları haykırılacak.

KCDK-E olarak halkımızı bulunduğu yerlerde önceden belirlenen hareket noktalarında zamanında hazır olmaya çağırıyoruz. Herkes en yakındaki Kürt Toplum Merkezleri’nden otobüs kalkış saatlerini birbirine ulaşarak ve imkanlarını kullanarak seferber olmalıdır. Tüm toplum merkezlerimiz hiçbir insanımız yerde kalmayacak şekilde tedbirlerini almalıdır.

Ayrıca festivalin sağlıklı, güvenlikli, verimli geçmesi, hedefe ve amacına ulaşması için herkesin sorumluluk göstermesi gerekiyor. Haydi seferber olalım. Onurumuz, toprağımız, tarihimiz ve kültürel tüm değerlerimize sahip çıkmak için çocuk, kadın, genç ve yaşlı tek vücut olarak ‘Ez jî li Frankfûrtê me’ çağrısını yaygınlaştıralım. Festivalde on binlerle buluşalım."