KCDK-E: Yarın tüm halkımızı AP önüne çağırıyoruz

KCDK-E, kimyasal saldırılara karşı tüm Kürtleri ve dostlarını yarın Avrupa Parlamentosu önünde eyleme çağırdı.

KCDK-E tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Soykırımcı Türk devleti ve onun katliamcı ordusu kimyasal silahlarla vahşet uygulamaya devam ediyor. En son 17 özgürlük gerillası kimyasal silahlarla hunharca katledildi. Bu sessizlik, tutum almamak vahşeti onaylamak demektir. Olağan bir durummuş gibi yaklaşmak, sessiz kalmak ve tavır almamak hiçbir gerekçeyle açıklanamaz" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Başta OPCW, BM ve uluslararası kurumlar, Türk devletinin kimyasal silah kullanımına sessiz kalarak bu suça ortak olmaktadırlar.
Biz Kürtler ve dost çevreler, Kürt halkının evlatları kimyasallarla katledilerek nefesleri kesilirken, gerillanın nefesi ve sesi olmalıyız.
Gün, günlük yaşam kaygısı ile hareket etme zamanı değildir. Gün, çocuklarımızın nefesini kesenlere karşı her yerde ayağa kalkma günüdür.
20 Ekim Perşembe günü halkımızı ve dostları işini gücünü bırakarak vahşete karşı Brüksel’e, Avrupa Parlamentosu önündeki büyük protesto gösterisine aktif katılmaya, seferber olmaya çağırıyoruz. Saat 10.00'da Avrupa Parlamentosu önünde, Place du Luxembourg Brussel adresinde olalım."