KCDK-E: Yeni dönemde direniş de inşa da büyüyecek

KCDK-E, işgal ve ihanetin büyük direnişle yenilgiye uğratılabileceğini belirterek, "Toplumun tüm alanlarında inşa çalışmalarını ve mücadeleyi geliştireceğiz" dedi.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), 'Zap Direniş Ruhu ile Demokratik Ulus Sistemizi İnşa Edelim, Sömürgeciliği Kurdistan’dan Çıkaracağız' şiarıyla yapılan ara dönem toplantısının sonuçlarını açıkladı.
Açıklamada, "KCDK-E ara dönem toplantısı ülke, alan eşbaşkanları, kadın, gençlik, toplum merkezleri, meclisler, inanç ve parça temsilleri olmak üzere, tüm bileşen temsilcilerinden oluşan 180 delegenin katılımıyla büyük bir mücadele kararlılığını açığa çıkararak tamamladı" denildi.

'RÊBER APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜ KÜRDİSTAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR'

Açıklamada şu değerlendirmeler de yer aldı:

"Kürdistan’da soykırım saldırılarının yoğun bir şekilde devem ettiği, uluslararası komplonun yeni taktik ve saldırılarla devrede olduğu, faşist Türk devletinin yeni işgal hazırlıklarının sürdürüldüğü bir süreçte gerçekleşen yıllık ara dönem toplantımız, her türden soykırım ve komplo saldırılarına karşı en etkili duruşu açığa çıkarma kararlılığıyla 4 günlük yoğun tartışmalar yürüttü. Tüm Kurdistan’ı tehdit eden savaş ve soykırım politikalarına  karşı, yaşamın her alanında mücadeleyi daha da büyütme iradesini açığa çıkaran toplantımız, büyük bir mücadele kararlılığıyla sonuçlandı.

Rêber Apo’nun özgürlüğü, Kürt sorununun demokratik yollarla çözümünün iç içe geçtiği süreçte işgalci soykırım saldırıları artarak devam etmektedir. Büyük bir  kriz ve çıkmazı yaşamakta olan işgalci Türk devletinin kirli politikaları, Rêber Apo’nun, gerillanın ve Kürdistan halkının direnişi karşısında önemli oranda boşa çıkarılmıştır.

 Ara dönem toplantımız, Rêber APO’nun Özgürlüğünün Kürdistan’ın Özgürlüğü anlamına geldiği bilincinde büyük bir ortaklaşmayı  açığa çıkardı. Tüm çalışma ve etkinliklerde bunu temel bir doğrultu ve çizgi olarak benimsemeyi kesinleştirdi. Özgür Önderlik ve Özgür Kurdistan’ı gerçekleştirmenin, işgali ve ihaneti yenilgiye uğratacak büyük bir mücadele ve direnişle mümkün olacağını ortaya koydu. Faşist TC’nin soykırım saldrılarıyla kirli bir ittifak kurarak, Kürt halkının tüm ulusal ve toplumsal kazanımlarını büyük bir tehlike ile karşı karşıya bırakan Barzani Ailesi'nin ihanetini şiddetle mahkum eden ara dönem toplantımız, her türden ihanete karşı  kesintisiz mücadele etmenin kararlılığına ulaştı.

Rêber APO ve Kürdistan’ın özgürlüğünü esas alan 'Zamanı Geldi', 'Dem Dema Azadiye'  hamlesini daha güçlü ve etkili sürdürme kararlığını ortaya koyan yıllık çalışmamız, hamle çalışmalarını güncelleyerek, birçok yeni planlamalara ulaştı. İdeolojik, toplumsal, siyasal, diplomatik ve eylemsel alanlara ilişkin kapsamlı  kararlaşmalar açığa çıkarıldı. Mücadele yılının hedefleri netleştirildi.

'ULAŞILMADIK KÜRDİSTANLI KALMAYACAK!'

Özgür toplum ve özgür yaşamın hayatın her alanında demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü ilkeler etrafında yeniden örgütlenerek inşa edilmesinin en temel ve ertelenemez görev olduğunun altını çizen toplantımız, konuya ilişkin yoğun tartışmalar yaparak, kararlaşmalara ulaştı. Yeni mücadele yılında toplumsal inşa çalışmalarını seferberlik düzeyinde ele almayı ve geliştirmeyi temel bir görev olarak belirledi. 'Ulaşılmadık Kürdistanlı Kalmayacak' şiarıyla çalışmalarını sürdürmeyi, uluslararası gericiliğin ve soykırımcı faşist Türk devletinin imha ve çökertme saldırılarını boşa çıkarmayı önüne görev olarak koydu.

'İNŞA VE İDEOLOJİK MÜCADELE BÜYÜTÜLECEK'

Avrupa’da toplumsal örgütlenmeyi büyütecek meclis, komün, akademi ve kooperatif çalışmalarını daha güçlü ve bütünlüklü örgütleyerek geliştirmeyi  temel bir kararlılık alanı olarak belirledi ve kararlaştırdı. Bu temelde, Rêber APO’nun demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigması esas alınarak, 'örgütlediğin kadar halk vardır' şiarıyla, toplumun tüm alanlarında  inşa çalışmalarını geliştirme ana hedef haline getirildi.
Yine Avrupa’da örgütlenmenin önüne büyük bir engel olarak konulan ve tecridin en önemli bir ayağı olan 'terör' listesi ve PKK yasağının kaldırılması için, sonuç alıcı planlamalar yaparak bunun kararlılıkla pratikleştirilmesi kararlaştırıldı. Bugüne kadar KCDK-E bünyesinde hukuksal, diplomatik, toplumsal boyutta yürütülen çalışmalar gözden geçirildi ve daha da güçlendirilerek sürdürülmeleri netleştirildi.
Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü felsefenin önünde engel olan her türden cinsiyetçi, milliyetçi, geleneksel ve gerici anlayış ve yaklaşımlara karşı net bir tutum alarak, ideolojik mücadeleyi büyütme kararlılığına ulaşıldı.
Toplum merkezlerinin tüm alanlarda halkın ihtiyacına cevap verecek tarzda büyütülmesi, halkımızın olduğu tüm alanlarda yeni toplum merkezlerinin açılması ve yeni üyelerin yapılması gerekliliğini ortaya koyan toplantımız, bu konuda yeni karar ve planlamalara ulaştı.
Geride bırakılan mücadele yılını kapsamlı tartışan ara dönem toplantımız, yaşanan eksikliklerin cesurca sorgulanması temelinde büyük bir kararlaşma ve mücadele azmini açığa çıkararak sonuçlandı.
KCDK-E olarak ara dönem toplantısından aldığımız güçle, yeni mücadele yılına çok daha  her türden netleşmiş ve kararlaşmış olarak giriyoruz. Soykırımcı ve komplocu güçlerin tüm hesap ve saldırılarını halkımızın öz gücüyle ve büyük direnme kararlılığıyla yenilgiye uğratma iddiamız şimdi çok daha büyümüştür. Halkımızla beraber her türden komplo ve soykırım saldırılarını yenilgiye uğratma gücümüz ve kararlılığımız vardır. Bunu başarmanın dışında hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz."