KCKD-E: Halepçe, Qamişlo, Gazi ve Efrîn’i unutmadık, unutturmayacağız

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Halepçe, Qamişlo ve Gazi katliamları ile Efrîn işgaliyle yaşanan katliamları “unutmadıklarını, unutturmayacaklarını” açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan KCKD-E, “Mart ayı Kürdistan halkı açısından katliamlar ve direnişler ayıdır. Kürdistan halkına, Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı her yerde ulusal birlik temelinde direnişi yükselterek özgürlüğünü sağlama çağrısı yapıyoruz” dedi.

 Açıklamada devamla şunlar ifade edili: “Sömürgeci devletlerin Mart ayında gerçekleştirdiği Halepçe, Qamişlo, Gazi ve Efrîn katliamlarının yıldönümündeyiz. Sömürgeciler, tarih boyu Kürdistan halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini katliam ve soykırım politikaları ile bastırmaya çalışmış, Kürdistan halkı da bu zülme karşı direniş ile mücadelesini ve değerlerini korumuştur.

Diktatör Saddam 1988’de Halepçe’de kimyasal ve hardal gazıyla 5000 insanımızı katlederken, sömürgeci Türk devleti 12 Mart 1995’te İstanbul’da Gazi Katliamını gerçekleştirmiştir. Suriye rejimi 12 Mart 2004’te Kürtler ve Araplar arasında çatışma provokasyonuyla katliam gerçekleştirdi. AKP-MHP faşizmi 18 Mart 2018’te aynı zihniyetle ve katliam politikaları ile Efrîn’i işgal etti. Tüm bu katliam ve işgal politikaları Kürdistan halkının özgürlük mücadelesini engelleyemediği gibi halkımızın öfkesini ve mücadele kararlılığını daha da arttırmıştır.

Aynı zihniyet ve amaçla bugün de Türk devleti Kürdistan’daki saldırılarını daha da pervasız hale getirmiştir. Özgürlük gerillasına karşı her türlü yöntem ve kimyasalla saldırmaktadır. Böylece Kurt özgürlük mücadelesini durdurabileceklerini sanmaktadırlar. Nasıl ki Halepçe ve Qamişlo katliamlarını gerçekleştirenler kaybettilerse Türk devleti de halkımızın özgürlük mücadelesi karşısında kaybetmekte ve büyük krizler yaşamaktadır.

Dün Halepçe’de kimyasal ve biyolojik silahlarla halkımızın mücadelesini bastırmaya çalışan zihniyetin benzeri bugün Efrîn’de, Şengal’de, Başûr’da, Mahmur’da ve Bakur’da kadın, çocuk yaşlı demeden tüm halkımıza ve değerlerimize saldırarak ömrünü uzatmak istemektedir.

6 Şubat’ta meydana gelen Kurdistan merkezli depremde yüzbinlerce insanı diri diri binaların altında ölüme terk eden bu devlet insanlık düşmanıdır. Yalan, dolan ve talan iktidarının ömrünü uzatmak için tüm insanlık dışı yöntemleri kullanmaktadır.

KCDK-E Olarak tüm Kürdistan halkına çağrımız bu katliam ve soykırım saldırılarına karşı vicdani, ahlaki görevimizi her yerde ulusal birlik temelinde direnişi yükselterek şehitlerin talebi olan halkımızın özgürlüğünü sağlamaktır.”