Kıbrıs'ta PKK için bir haftada 5 bini aşkın imza

PKK'nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılması için başlatılan imza kampanyası Kıbrıs'ın her kentinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bir haftada 5 bini aşkın imza toplandı.

Kürt Halk Meclisi'nin oluşturmuş olduğu imza komisyonunun sözcüsü Kamil Akal, 5 binden fazlası son bir hafta içerisinde olmak üzere bugüne kadar 15 bin imza topladıklarını belirtti.

Akal, "İmza kampanyası komisyonu olarak yaklaşık 3 aydır çalışmalarımız sürüyor. Bugüne kadar toplamış olduğumuz 15 bin imza, aslında bizim için bir başarı değildir. Arkadaşlarımız büyük bir emek ortaya koydu, fakat şu an ulaşmış olduğumuz sayı bizim için yeterli bir sayı değildir” dedi.

“PKK isminin hala o listede bulunuyor olması hepimizin büyük bir ayıbıdır” diyen Akal, şöyle devam etti: “Bugün Önder Apo şahsında PKK'nin günümüze kadar vermiş olduğu mücadelede kapitalist sisteme karşı tüm halkların demokratik, ahlaki ve politik sorunlarına çözüm olduğunu tüm dünyaya göstermiş oldu. Bugün egemen güçler ve faşist TC'nin Önder Apo'ya uyguladığı tecrit ile Kürdistan özgürlük hareketine yönelik yapılan saldırıların sebebi de bundan kaynaklıdır. Zira kapitalist sistemin panzehiri Önder Apo'nun ideolojisidir.”

Akal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürdistan dağlarında yaşanan savaş da aslında kapitalist sistemin askerleri ile buna karşı onur mücadelesi veren demokratik, ekolojik, cinsiyet, özgürlükçü paradigmasının fedaileri arasında yaşanıyor. Bir yandan tamamen maddiyatın gücüne güvenerek her türlü teknolojiyi kullanan kapitalist sistem güçleri, diğer tarafta da maneviyata dayalı inanç, bağlılık ve özgürlük savaşçıları yer almaktadır. Bu savaşın kazananı elbette maddiyata karşı maneviyat, köleliğe karşı da özgürlük kazanacaktır.

Komisyon olarak bu bilinçle planlamamızı yaparak, önümüze tek bir gündem belirledik. Çalışmalarımızı masaya yatırarak yüzeysel ve yanılgılı yaklaşım ve anlayışları da ortaya koyarak mahkum ettik. Son bir haftada bunun karşılığını aldığımızı da belirtebilirim. Zira son bir hafta içerisinde 5234 imza topladık. Bu tempoyu kaybetmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hedefimiz olan 60 bin imzayı en yakın zamanda tamamlayarak bu süreçte yerimizi alacağız."