Kiel'de YPG’li Konstantin Gedig anıldı

Almanya Kiel'de YPG savaşçısı Konstantin Gedig (Andok Cotkar) anıldı.

Almanya'nın Kiel kentinde YPG savaşçısı Alman devrimci Konstantin Gedig (Andok Cotkar) için anma etkinliği yapıldı.

Kurdistan Solidarität, Defend Kurdistan tarafından organize edilen anma etkinliğine şehit Andok'un ailesi, Jiyana Jin, Kiel Alevi Derneği, MLKP, Kurdische Kulturschule, Die Linke, Kürdistanlılar ve Alman dostları katıldı. Kiel Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte Andok'un hayatını anlatan kısa bir gösterim izlendi.

Konuşmanın ardından YPJ'li enternasyonalist kadınlar tarafından yapılan video klip izlendi.

'OĞLUMUZLA GURUR DUYUYORUZ'

Şehit Andok'un aile dostları ve avukatları, Av. Axel Hoffman Kürdistan'da yürütülen savaş ve bu savaşlarda katledilen sivil insanlar hakkında değerlendirmeler yaptı.

Şehit Andok'un annesi, çocuklarının Kürdistan'ın özgürlüğü için mücadele etmede çok kararlı olduğunu gördüklerini, küçüklüğünden beri farklı biri olduğunu, gurur duyduklarını söyledi.

Alman sol partisi Die Linke üyesi Ayşe Fehimli'nin, şehit Andok için yazdığı şiir Kürtçe ve Almanca seslendirildi.

Ayrıca YPJ komutanı Nesrin Abdullah'ın, şehit Andok ve ailesi için hazırladığı videolu mesajı dinlendi.

Rojava-Solidaritätsbewegung Berlin'de aktif görev yapan ve şehit Andok'un aile dostu olan Gisela, konuşmalarında Rojava'da bulunduğu sıralardaki deneyimlerini paylaştı.

Etkinliğe Hamburg'dan katılan enternasyonalist Felix ise Şehit Andok ile Rojava'da birlikte olduklarını söyledi, oradaki savaş ortamını ve yoldaşlık ruhunu dinleyicilere aktardı.

Anma etkinliğine katılan bir başka katılımcı ise şehit Andok'un ilkokul öğretmeni Ilona Bischof idi. Ilona Bischof, Konstantin'in ilkokul çocukluk anılarını anlattı, Rojava'ya gittiğinde ne kadar mutlu olduğunu kendisi ile paylaştığını dile getirdi.

Die Linke üyesi Gösta Beutin konuşmasında, Rojava'da haksız bir savaş yürütüldüğünü, bunun en büyük destekçisinin Batılı devletler olduğunu belirtti.

Anma etkinliği Çav Bella ile son buldu.