Kiel ve Londra'da 15 Ağustos kutlamaları

15 Ağustos Atılımı Kiel ve Londra'da kutlandı.

Almanya'nın Kiel kentinde 15 Ağustos Atılımı kutlandı.

Kiel Kürt Kültür Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik saygı duruşu ile başladı. Ardından Kiel Kürt Kültür Merkezi Eşbaşkanı Heval Hesen, 15 Ağustos Atılımı'nın önemine ilişkin konuşmalar yaptı.

Etkinlik müzik dinletisi ile sona erdi.

LONDRA

Londra Kürt Halk Meclisi tarafından 15 Ağustos Atılımı'nın yıl dönümü dolayısıyla Finsbury Park’ta piknik şöleni düzenlendi. 

Şölenin düzenlendiği alana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, YPG, YPJ bayrak ve flamaları asılırken, alana 15 Ağustos’un efsanevi Komutanı Mahsum Korkmaz’ın (Egîd) posteri asıldı.

Etkinlikte, Kürt Halk Meclisi adına Türkan Budak ve Ercan Akbal, Britanya Devrimci Gençlik Hareketi adına Agit Heval ve KCDK-E Başur Temsilcisi Şivan Başûr birer konuşma yaptı.

Özellikle Güney Kurdistan’da KDP’nin Türk devleti ile olan ilişkisine tepki gösterilen konuşmalarda, “Önder Apo’nun öncülüğünde heval Agit’in komutasında bir halk diriliş ve özgürlüğe yürüdü. PKK’nin tek dayanağı halkıydı ve ona inandı. Ancak bugün işbirlikçi ihanetçi çizgi Kurdistan’ın Türk devlet faşizmi tarafından işgal edilmek istenmesine kapı aralıyor. Bu ihanettir, bu ihanetten vazgeçilsin. Kürt halkı Komutan Agit’in özgürlük ve diriliş ruhuyla işgalcileri de ihanetçileri de lağvedecektir” dedi.