Kimyasal saldırılarına karşı Kürtler BM önünde eylem başlatıyor

Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı Kürtler Cenevre'de BM önünde eylem başlatıyor. Eyleme ilişkin, "Gerillaya sahip çıkma günü" mesajı verildi.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik sürdürdüğü kimyasal silah saldırılarına karşı Avrupa devletlerine ve yetkili kurumlara görevlerini yerine getirme çağrısıyla İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar, Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde oturma eylemine hazırlanıyor.

'GERİLLA MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKMA ZAMANI'

BM binası önünde 26 Ekim Çarşamba başlatılacak 4 günlük oturma eylemine ilişkin  İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, "Nefessiz bırakılmak istenen özgürlük gerillalarının sesi olmak için şimdi gerilla mücadelesine sahip çıkma zamanıdır" denildi.

Açıklamada, "Kürt halkı ve Kürt halkının özgürlük gerillaları tarihin en kapsamlı ve yoğun saldırıları ile karşı karşıya olduğu bir süreçten geçiyor. Önderliğimiz üzerindeki tecrit akıl almaz ve dile gelmez boyutlara ulaşırken aynı zamanda bu saldırılarla da özgürlük gerillaları Önderliğimiz gibi nefessiz bırakılmak istenmektedir" diye kaydedildi.

Türk sömürgeciliğinin kimyasal saldırılarının uluslararası hukuku hiçe saydığına dikkat çekilerek, bu saldırıların insanlık ve savaş suçu boyutuna taşıdığına vurgu yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:
"Bu saldırılar 'uluslararası komployu' sonuçlandırma ve Kürt halkının Özgürlük Mücadelesini tasfiye etme temelindedir. Kürt halkı, Önderliğinin başlatmış olduğu 50 yıllık direnişi boyunca benzer onlarca saldırı konsepti yaşamış ancak bu konseptleri direniş sayesinde boşa çıkartmıştır. 'Varlık yokluk süreci' ile karşı karşıya olan kazanımlarımızı savunmak için Kürdistan’ın dört parçasında ve de özellikle Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar muazzam bir direniş içerisindeler. İmha ve tasfiye saldırılarının yeni konsepte taşındığı 17 Nisan'dan bu yana Kürdistanlı yurtseverler ve dostları her gün alanlarda oldular. Bu imha saldırıları boşa çıkartılıp, Önderliğimizin fiziki özgürlüğü sağlayıncaya, CPT, OPCW gibi sorumluluk sahibi kurumlar görevlerini yerine getirip gerçekleri kamuoyu ile paylaşıncaya ve BM, AB gibi kurumlar da TC faşizmine karşı tavır alıncaya kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz.

'HERKES DİRENİŞE DAHİL OLMALI'

Bu temelde 26-29 Ekim tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan BM Ofisi önünde dört günlük oturma eylemi, yürüyüş ve miting ile özgürlük gerillalarının ve Önderliğimizin muazzam direnişini bir kez daha tüm dünyaya ve ilgili kurumlara haykırarak gerillamızı her durumda ve koşulda savunup yanında olduğumuzu göstereceğiz. İsviçre’deki tüm Kürdistanlıları, yurtseverlerimiz ve dostlarımızı bu eylemde ve kesintisiz direniş sürecine dahil olmaya davet ediyoruz."

Kürdistanlılar, 26-28 Ekim Cenevre BM Ofisi önünde Saat 11-16 arası oturma eylemi, 29 Ekim Cumartesi saat: 12:00'de  Cenevre tren istasyonu önünden başlayıp BM Ofisi önünde mitingle sonuçlanacak yürüyüş gerçekleştirecek.