KNK: Türk devleti yeni Helebçeler planlıyor

KNK Yürütme Konseyi, işgalci devletlerin yeni Helebçeler gerçekleştirme planlarına işaret ederek, katliamların önüne geçmek ve Kurdistan halkının çıkarlarını savunmak için bütün güçlere sessiz kalmama çağrısı yaptı.

HELEBÇE KATLİAMI

Kurdistan Ulusal Konseyi (KNK) Yürütme Konseyi, Saddam faşist rejiminin 1988 yılında Helebçe’de sivil halka yönelik kimyasal silah saldırısı düzenlediği soykırımın 36’ncı yıl dönümünü yazılı bir açıklama ile kınadı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“16 Mart 1988'de Başûrê Kurdistan'ın Helebçe kentine kimyasal silahlarla düzenlenen soykırım saldırısında binlerce Kürt katledilmiş, binlerce Kürt yaralanmış ve yerinden edilmişti. Helepçe Katliamı Kürt halkının tarihinde ilk olmadığı gibi son da olmayacağı görülüyor. Bu türden katliamlar, vahşi işgalci devletlerin Kürtlük adına hiçbir şeyin kalmaması, onların bir statü ve kimlik sahibi olmaması, Kürt halkını yok etme amaç ve niyetini taşıyor.

Irkçı zihniyetle gerçekleştirilen insanlık tarihinin en acı ve en vahşi katliamlarından biri olan Helebçe Katliamı, Kürt halkına karşı düşmanlığın ne kadar derin olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Binlerce Kürt, kadın, erkek, çocuk ve yaşlı kimyasal silahlarla vahşice katledildi. Bu katliam dünyanın gözü önünde yapıldı ve hiçbir devlet buna karşı çıkmadı. Birleşmiş Milletler, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve diğer ülkeler bu katliam karşısında sessiz kaldı. Saddam'ın faşist ve diktatörlük rejimine karşı ancak kendi çıkarları tehdit edildiğinde seslerini yükselttiler.

Bugün aynı senaryo işgalci devletler tarafından tekrarlanıyor. Helebçe Katliamı’nın yıl dönümü olan bu günlerde, başta Türk devleti olmak üzere işgalci devletler, AKP-MHP'nin diktatör ve ırkçı rejimi, Kürt halkına yönelik katliam ve soykırım için yeni planlar hazırlıyor ve bu planların gerçekleşmesini istiyor. Irak merkezi hükümetinin, halihazırda bölgesel hükümetin de bu planlara katılması planlanıyor ve KDP güçleri de bu planların ortasında yer alıyor. Hazırlanan bu planlar, dört parça Kurdistan'a ve Kürt halkının tüm çıkarlarına yönelik çok büyük bir tehdit ve tehdittir.

Bu nedenle tüm güçlere, partilere, siyasi örgütlere, toplumsal kurumlara, tüm yurtsever ve vicdanlı kesimlere işgal planlarına karşı tavır almaya ve sessiz kalmamaya çağrıda bulunuyoruz. Ancak bu şekilde Helebçe şehitlerine sahip çıkılabilir, Helebçe gibi katliamların önüne geçebilir, Kurdistan halkının çıkarlarını savunabiliriz.

Helebçe şehitlerini tüm yurtsever duygularımızla anıyor, ulusal birliğimiz için üzerimize düşen görevi güçlendirerek, katile ve soykırımcı düşmana karşı mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz.”