KNK’ye saldırı Köln ve Paris’te protesto edildi

Türk devletinin soykırım saldırıları ve KDP’nin soykırıma ortaklığı Paris’in Drancy banliyösü ile Köln’de teşhir edildi.

PARİS

Hewlêr’de KNK Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün'ün katledildiği Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Başûrê Kurdistan Temsilciliği’ne yönelik silahlı saldırıyı protesto etmek amacıyla Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde Paris Gençlik İnisiyatifi ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısıyla soykırım saldırıları protesto edildi.

Drancy DKTM önünde bir araya gelen Kurdistanlılar Drancy Belediyesine doğru yürüyüşe geçti.  Katledilen KNK Hewlêr Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün'ün dövizleri yanında “Bimre îxanet” Fransızca “KDP ve MİT yoldaşlarımızı katlediyor” ve “Kurdistan’ı işgale karşı savun” yazılı pankart taşıdı.

Sık sık “Bimre îxanet” “Bijî Kurdistan” “Şehîd namirin” sloganlarının atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda ihanet ve işbirlikçilik kınanarak, Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarına karşı Kürtlerin ulusal birliği sağlaması gerektiğinin altı çizildi.

Belediye önünde Kurdistan özgürlük şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra basın açıklaması okundu.

KÖLN

Köln Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından organize edilen miting ise saat 18.00'da Breslauerplatz’da başladı.

Kurdistanlıların ve Köln AGİF aktivistlerinin katıldığı eylemde, “Türk devletinin Kürtlere karşı işlediği savaş suçlarını durdurun”, “Bimre îxanet”, “Rojava hava sahası kapatılsın” pankartları ile TEV-DEM ve TJK-E flamaları da taşındı.
Türk devletinin KNK Başûr temsilciliğine gerçekleştirdiği saldırıda KNK Başûr Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün'ün katledildiği belirtilen konuşmalarda, Türk devletinin sınır ihlali yaparak Kürtleri katlettiği, NATO'nun ve uluslararası güçlerin buna sessiz kaldığı vurgulandı.
Eylemde “Bimre îxanet”, “Bêdeng nemînîn”, “Bijî berxwedana gelê Kurd”, “Diktatör Erdoğan”
“Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.