KNK’ye saldırı Solothurn’da protesto edildi

KNK Başûr Temsilciliği binasına saldırı dolayısıyla Solothurn’da bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, Türk devleti ile işbirliği içerisinde olan Barzani ailesini kınadı.

İsviçre’nin Solothurn kantonunda yaşayan Kurdistanlılar ve dostları, Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Başûrê Kurdistan Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün’ün katledilmesine ilişkin Solothurn Bahnhofplatz’da protesto eylemi gerçekleştirdi.

Bülbün şahsında devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla eyleme başlayan Kurdistanlılar adına Solothurn Kürt Kültür Derneği Eşsözcüsü Kaya Demir bir konuşma yaptı. Demir; “Bu KDP’nin ilk ihaneti değildir. Ama son olacaktır. Kürt halkı hiçbir zaman ihanete karşı sessiz kalmamıştır; buna da sessiz kalmayacaktır. Türk devleti ile işbirliği içinde olan KDP, Türk devletinin ipiyle indiği kuyuda boğulacak ve Kürt halkına hesap verecektir. Hewlêr‘de şehit düşen yoldaşımızı saygıyla anıyor, onun ve bütün devrim şehitlerinin kanının yerde kalmayacağının sözünü veriyoruz” dedi.

Ardından söz alan enternasyonalist gençlik üyesi Talarico ise Kurdistan şehitlerini anarak şöyle konuştu: “KDP ve Türk devletinin sinsice şehit edilmesi bir ilk değildir. Bu, birebir KDP ve Türk devletinin eliyle yapılmış bir katliamdır. Ve amacı Kurdistan halkının onurlu mücadelesini bitirmektir. Bütün dünyaya kendini kanıtlamış ve mücadelesi ile ışık olmuş Kurdistan Özgürlük Mücadelesi ne KDP’nin ihaneti ile ne de Türk devletinin saldırıları ile bitecektir. Sonunda yenilecek olan KDP ihaneti ve katliam sever Türk devletidir. Biz enternasyonalist gençler olarak her zaman bu onurlu mücadelenin dostları olacak ve mücadelelerine ortak olacağız.“
Devrimci Gençlik Hareketi adına ise Solothurn Şehit Raperin Amed Komünü Üyesi Rodar Cûdî söz aldı. Şehit edilen Bülbün’ü anarak konuşmasına başlayan Cûdî; “Faşist Türk devleti ve ihanetçi KDP , Kürt halkının ve Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne yönelik kirli saldırılar yapıyor. Türk devleti KDP eliyle Başur’ê Kurdistan’ı zapt etmiş durumda. Her türlü kirli oyunuyla mücadelemizi bitirmek ve yoldaşlarımızı şehit düşürmek için çalışıyor. Ama şunu iyi bilmeliler ki, biz direnişçi Kürt halkı ve Kürt gençleri olarak ihanete ve Türk devletinin faşizmine asla geçit vermeyeceğiz. Bu uğurda mücadelemizi büyütecek ve şehitlerimizin hesabını soracağız. Bütün Kürt halkına ve dostlarına çağrımızdır; sokaklara inin ve bu katliamı, bu ihaneti kabul etmeyin. Bu yolda direnişimizi büyütelim ve bu ihanet cenderesinden Kürt halkını kurtaralım” dedi.